Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mar 2012 - Anul XVII, nr. 50 (4955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

APIA lansează campania de primire a cererilor de plată pentru măsurile de sprijin pe suprafaţă

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va lansa joi campania de primire a cererilor de plată pentru schemele sau măsurile de sprijin pe suprafaţă 2012.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la centrele APIA, până la 15 mai, o singură cerere de plată. Pentru cererile de plată depuse după 15 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere, iar după 11 iunie solicitarea nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs, potrivit unui comunicat APIA.

De măsurile de sprijin pe suprafaţă pot beneficia persoanele fizice şi firmele care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari sau administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune.

Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.

Pentru plată sunt eligibile exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de 0,1 hectare.

De asemenea, solicitantul trebuie să respecte Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu şi Cerinţele Legale în Materie de Gestionare pe toată suprafaţa fermei.

Schemele şi măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii.

Pentru campania din acest an, România beneficiază de o alocaţie financiară de 1,087 miliarde euro din Fondul European de Garantare Agricolă pentru plata unică pe suprafaţă.

Potrivit datelor de bilanţ comunicate miercuri de agenţie, totalul plăţilor derulate prin APIA din fonduri UE în perioada 2007-februarie2012 este de aproximativ cinci miliarde de euro.

"Cinci miliarde euro sunt bani deja plătiţi în România spre beneficiari, spre fermieri, din care 4,6 miliarde euro au fost rambursaţi de Comisia Europeană. Aşteptăm în luna martie rambursarea diferenţei (...). Gradul de absorbţie este de 61% la ora actuală, cu precizarea că în ultimii doi ani, 2012 şi 2013, sunt şi cele mai mari pachete financiare alocabile prin APIA", a declarat într-o conferinţă de presă Florin Marius Faur, diectorul general al agenţiei.

Pentru perioada 2007-2013 sunt prevăzute plăţi totale din fonduri UE de aproximativ 8,2 miliarde euro.

În perioada ianuarie 2011-februarie 2012 APIA a autorizat şi efectuat plăţi în conturile beneficiarilor în valoare de aproximativ 2,9 miliarde euro, din care 1,93 miliarde euro din fonduri europene. Sumele au vizat campaniile de plăţi pe suprafaţă 2010 şi 2011, plăţi pentru măsurile de piaţă şi ajutoare de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului APIA lansează campania de primire a cererilor de plată pentru măsurile de sprijin pe suprafaţă.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APIA lansează campania de primire a cererilor de plată pentru măsurile de sprijin pe suprafaţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei