Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mar 2012 - Anul XVII, nr. 50 (4955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ministrul Educaţiei către părinţi: Aveţi încredere în MECTS; fondurile pentru clasa pregătitoare există

Ministerul Educaţiei are fondurile necesare organizării clasei pregătitoare, în care activitatea didactică nu se desfăşoară în sensul clasic, ci prin joacă, a declarat, ieri, ministrul Cătălin Baba, cerând părinţilor să aibă încredere în instituţia pe care o conduce.

El a ţinut să precizeze că este bucuros de decizia pe care Curtea de Apel Bucureşti a dat-o cu privire la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I, decizie prin care instanţa a respins cererea formulată de mai mulţi părinţi de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei privind înscrierea, care va începe în 5 martie.

"Îmi exprim bucuria pentru decizia Curţii de Apel Bucureşti. Clasa pregătitoare este una dintre soluţiile de care România are nevoie în acest moment, actul de justiţie este un act de încredere în acest caz", a precizat Cătălin Baba.

El a spus totodată că se simte dator să facă un apel către toţi părinţii din România. "Sunt dator să fac un apel către toţi părinţii din România: aveţi încredere în MECTS. Vă asigurăm de buna noastră credinţă. Suntem la dispoziţia dvs. astfel încât toate aspectele legate de clasa pregătitoare să fie înţelese", a mai spus ministrul Educaţiei.

Totodată, Cătălin Baba a ţinut să îi asigure pe părinţi, dar şi cadrele didactice din România, că Ministerul Educaţiei are fondurile necesare pentru un start bun al clasei pregătitoare.

"Îi asigur pe toţi părinţii şi cadrele didactice din România că MECTS are fondurile necesare pentru toate achiziţiile care sunt destinate unui start bun al clasei pregătitoare. Ministerul deţine fondurile necesare pentru achiziţia de mobilier, de mijloace de învăţământ şi de formare a cadrelor didactice, aşa cum s-a angajat", a mai spus ministrul.

El a anunţat că ministerul lansează curriculum pentru clasa pregătitoare. "Lansăm curriculum pentru clasa pregătitoare. Vor fi păreri diferite, dar esenţa acestei consultări rămâne îmbunătăţirea proiectului", a mai spus ministrul Educaţiei.

Cătălin Baba a precizat că, în funcţie de opţiunile părinţilor, într-o clasă ar putea fi 10-15-20-25 de copii.

"Încă MECTS nu ştie care este numărul de elevi care va exista într-o clasă. La sfârşitul lui martie vom avea un desfăşurător foarte clar al numărului de clase şi al numărului de elevi în fiecare clasă. În funcţie de acest lucru, se vor face achiziţiile de care discutăm. Există materiale ajutătoare şi nu manuale. Nu este vorba aici despre cărţi, este vorba despre seturi de jocuri", a declarat ministrul.

De asemenea, în clasa pregătitoare nu sunt evaluări, nu se dau note. Scopul clasei pregătitoare este în esenţă să pregătească copiii pentru clasa I.

"Aici nu se desfăşoară activităţi didactice în sensul clasic, există ore de activităţi libere, mai concret de joacă", a conchis ministrul.

 

Solicitarea părinţilor, respinsă

Curtea de Apel Bucureşti a respins, ieri, cererea formulată de mai mulţi părinţi de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I, care va începe în 5 martie.

Mai mulţi părinţi au dat în judecată, în patru dosare, Guvernul şi Ministerul Educaţiei, cerând anularea Ordinului 3064/2012 referitor la procedura de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, ieri, unul dintre aceste dosare, în care reclamanţi sunt patru părinţi, aceştia cerând suspendarea ordinului privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I.

Instanţa a respins solicitarea părinţilor, astfel că ordinul rămâne în vigoare.

Într-un alt dosar judecat luni la Curtea de Apel Bucureşti, în care 39 de părinţi au formulat cerere de suspendare a ordinului, este aşteptată în continuare o soluţie. Avocaţii părinţilor spuneau că o decizie în acest dosar ar putea fi anunţată ieri.

Totodată, alte două dosare ale părinţilor împotriva Guvernului şi Ministerului Educaţiei privind acelaşi ordin urmează să fie dezbătute de instanţă în 2 martie şi, respectiv 6 martie.

Părinţii au dat în judecată Guvernul şi Ministerul Educaţiei nemulţumiţi că în urma acestui act normativ nu îşi vor mai putea înscrie copiii decât în şcolile de care aparţin cu domiciliul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Educaţiei către părinţi: Aveţi încredere în MECTS; fondurile pentru clasa pregătitoare există.
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Educaţiei către părinţi: Aveţi încredere în MECTS; fondurile pentru clasa pregătitoare există0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ministerul Educatiei. In joaca trimis de
( 1 mar 2012, 12:46:16
"Stati linistiti, nici eu, nici institutia pe care o conduc nu vor sa faca vreun rau, doar, asa, in joaca. Invatamantul, pe marginea prapastiei? Il imping, doar asa, in joaca. Pai, nu e mai intai clasa pregatitoare?". Protestele sunt respinse cu duritate de justitie, la comanda politica. Si vine dl ministru si ne spune: "aveti incredere". Ce incredere? Deja a expirat, in timpul procesului necastigator ca lozul-in-plic pentru oamenii ce platesc taxe sa-si dea copii la scoala. Clasa pregatitoare ii va pregati pe copii pentru clasele nepregatitoare. Cum? In joaca. Adica, sa luam un exemplu. Dragi copii, 2+2=4. Insa, enuntul axiomei e prea serios. Atunci, in joaca, puteti sa mai faceti rabat de la regula "incruntata": 2+2=5! Doar in joaca, n-o luati in serios! Bineinteles, in clasa I si urmatoarele, nu mai aveti voie sa va jucati cu numerele. Poate doar cu poilitica, daca aveti sansa de a ajunge dictatori. Sansele sunt mici, de obicei Carpatii au un singur "geniu" la... nu stiu cat timp. Dar si daca ajungeti (care o sa ajungeti), o sa puteti spune: 2+2=5, de data asta serios, nu in joaca. Asa cum fac cei care au dat aceasta lege a clasei "zero", dar pregatitoare totodata...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei