Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 dec 2011 - Anul XVI, nr. 294 (4892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autorităţile locale, obligate prin lege să aloce bani sistemului de protecţie a copilului

Autorităţile locale vor fi obligate prin lege să aloce bani sistemului de protecţie a copilului, pentru acoperirea cheltuielilor de organizare şi funcţionare a serviciilor, în prezent fiind judeţe care nu contribuie cu nici o sumă.

Legislaţia actuală prevede că finanţarea sistemului de protecţie a copilului este asigurată din bugetul de stat, bugetul judeţean, cel local şi alte surse, dar nu se spune clar cu ce contribuie fiecare. Astfel, s-a ajuns în situaţia în care anumite judeţe nu au contribuit deloc la finanţarea sistemului de protecţie a copilului.

"Încercăm să fim foarte clari. Bugetul de stat să asigure furnizarea serviciilor, iar cheltuielile de organizare şi funcţionare să fie asigurate, în mod obligatoriu, de consiliile judeţene. Acestea trebuie să susţină cheltuielile cu aparatul propriu al DGASPC. Introducem foarte clar că va fi finanţat sistemul de la bugetul de stat în limita standardelor de cost stabilite prin Hotărâre de Guvern şi diferenţa trebuie obligatoriu asigurată de consiliul judeţean. Pentru că nu este normal ca anumite judeţe să acopere până la 30-40 la sută şi altele cu zero la sută", a declarat directorul general de la Direcţia pentru Protecţia Copilului din Ministerul Muncii, Elena Tudor.

Ea a menţionat că vor fi date sancţiuni dacă autorităţile locale nu vor asigura sumele necesare.

"Experienţa ultimilor ani a relevat existenţa unor interpretări diferite la nivelul autorităţilor locale competente a prevederilor legale actuale, referitoare la modul de asigurare a finanţării sistemului de protecţie a copilului, motiv pentru care prezentul proiect de act normativ îşi propune să aducă o serie de clarificări necesare pe marginea acestui subiect, fără însă ca acestea să aducă atingere sumelor alocate, în prezent, acestui domeniu de la bugetul de stat", se arată în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

Documentul supus dezbaterii publice prevede că de la bugetul de stat se vor aloca bani în cuantumul standardelor de cost pentru serviciile sociale, aprobate prin hotărâre de guvern, de la bugetele locale ale judeţelor, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti pentru acoperirea cheltuielilor de organizare şi funcţionare a serviciilor, de la bugetul local al comunelor, oraşelor şi municipiilor şi din donaţii, sponsorizări şi alte forme private de contribuţii băneşti, permise de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile locale, obligate prin lege să aloce bani sistemului de protecţie a copilului.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile locale, obligate prin lege să aloce bani sistemului de protecţie a copilului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei