Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2011 - Anul XVI, nr. 231 (4829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii cu maşini înmatriculate în alte state inclusiv Bulgaria pot circula doar 90 de zile

Şoferii cu domiciliul în România nu vor mai putea conduce maşini înmatriculate în alte state, inclusiv în Bulgaria, decât pentru o perioadă de 90 de zile şi nu mai mult de trei luni pe an, prevede un proiect de act normativ pentru modificarea legii circulaţiei pe drumurile publice.

"Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul, reşedinţa ori rezidenţa în România nu pot fi conduse pe drumurile publice decât pe o perioadă de maxim 90 de zile de la data dobândirii titlului şi nu mai mult de 90 de zile într-un an calendaristic", prevede proiectul de modificare a legii circulaţiei pe drumurile publice, pus în dezbatere publică de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Excepţie de la prevederile acestui articol fac autovehiculele înmatriculate pe numele persoanelor care le conduc în România, cele de transport rutier public de mărfuri ori transport în regim de închiriere sau serviciu de închiriere, conduse de persoane fizice în aflate în raporturi juridice de muncă cu persoanele pe numele cărora sunt înmatriculate acestea şi cele utilizate în baza unui contract de leasing.

Modificările actului normativ vin în contextul în care, după aderarea României la Uniunea Europeană numărul autoturismelor înmatriculate în alte state care circulă pe teritoriul României a crescut simţitor, se arată în expunerea de motive a actului normativ de modificare a legii circulaţiei pe drumurile publice.

"Fenomenul a devenit mai pregnant în ultimii doi ani, când, cetăţenii români au indentificat posibilitatea înmatriculării facile cu costuri mici a autovehiculelor pe numele unor persoane fizice sau juridice în special din Republica Bulgaria", arată expunerea de motive a actului normativ.

"Utilizatorii unor astfel de vehicule înmatriculate în alte state sunt tentaţi să încalce în mod frecvent normele rutiere şi chiar să comită accidente de circulaţie şi să părăsească locul faptei mizând pe dificultăţile întâmpinare de autorităţi pentru identificarea şi sancţiunarea sau tragerea lor la răspundere", se mai arată în document, precizându-se că, în 2009, în peste 10 la sută din accidentele grave au fost implicate maşini înmatriculate în Bulgaria sau în străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii cu maşini înmatriculate în alte state inclusiv Bulgaria pot circula doar 90 de zile.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Românii cu maşini înmatriculate în alte state inclusiv Bulgaria pot circula doar 90 de zile5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte tare!!! trimis de
(30 sep 2011, 11:57:52
daca face gurvernul BOC asta si ne scapa de ratatii astia cu nr de BG sunt cei mai tari!! numai pentru asta eu ma duc si-i votez din nou!!!
1.1  RE: Foarte tare!!! trimis de
(30 sep 2011, 12:50:31
Amice suferi rau de maladia portocalie. Guvernul asta cretin nu judeca absolut deloc. Gandeste-te cati bani se pierd din cauza cretinilor ca Boc si Borbely. Daca era taxa de inmatriculare mai mica, toti acesti oameni nu si-ar fi inmatriculat masinile in Bulgaria. Implicit se platea taxa la noi, impozit la noi, asigurare la noi,RAR-ul la noi,ITP-ul la noi, deci o gramada de bani veneau la buget.Dar din cauza prostiei, zeci de mii de oameni s-au dus la Bulgari, iar bulgarii au facut milioane de euro degeaba, doar semnand niste hartii. Unde mai pui si faptul ca se incalca grav legislatia europeana si am fost pusi de nenumarate ori sa o modificam. Va fi si o mare discriminare, toti vor fi calare pe cei cu numere de Bulgaria, insa ce facem cu cei care au alte numere,Italia, Anglia?
2 lucruri simple trebuie sa se intample la urmatoarele alegeri.
1-Sa dispara portocalii
2-Sa dispara ungurii de la guvernare. Suntem singura tara din Europa care are ministri din randul minoritatilor.
P.S - Masina mea e inmatriculata in Romania.
1.2  RE: Foarte tare!!! trimis de
(30 sep 2011, 13:16:19
ok, pleaca portocalii si cine vine???? ponta? antonescu? voiculescu?
de ce se permite inmatricularea masinilor cu volan pe dreapta, ar trebui interzis.
in rest sunt de acord, taxe exagerate dar stati fara grija, gasesc baietii alta portita, doar suntem romani...
1.3  RE: Foarte tare!!! trimis de
(30 sep 2011, 13:36:32
Deci nu se poate pune in aplicare o asemenea prostie. Eu sunt cetatean olandez, si vin la rude in Romania, mai am si o mica firma aici (legal, suntem in EU). Si circul cu masina mea inmatriculata in Olanda cat vrea muschil meu intr-un an. Va dati seama cat de cretin e ala care poate propune asa ceva ? E sigur ruda cu ala care spunea ca ar trebui sa punem taxe vamale pe florile aduse din Olanda. Si se gasesc o armata de mici cretinei care il si aproba. Aplaudati la sedintele de partid dar nu pricepeti ce va spun aia ... Cu ochii inchisi, mergem inainte. Noi aplaudam, noi nu gandim !
2.   @ireal trimis de
(30 sep 2011, 14:27:45
"Excepţie de la prevederile acestui articol fac autovehiculele înmatriculate pe numele persoanelor care le conduc în România...", adica nu se pune problema interzicerii circulatiei in cazul tau!
3.   DIN PACATE AVEM CONDUCATORII PE CARE II MERITAM trimis de
(30 sep 2011, 15:25:01
ABIA ASTEPT ZIUA IN CARE O SA DISPARA DERBEDEII ASTIA PORTOCALII IMPREUNA CU BANDITII UNGURI . ASTIA DE CAND SUNT LA CONDUCERE NU SUNT IN STARE SA PRODUCA LEGI IN CONCORDANTA CU LEGISLATIA EUROPEANA SI MA REFER AICI LA NENUMARATELE FORME ALE TAXEI DE POLUARE SI PRIMA INMATRICULARE .DACA AM AVEA O LEGE NORMALA IN ACEST DOMENIU NU AM MAI VEDEA PE STRAZI MASINI INMATRICULATE IN BULGARIA DAR DIN PACATE CONDUCATORII NOSTRII NU VOR DECAT SA NE IA SI PIELEA DE PE OS SI CRED CA IN CURAND NE VOR LUA PIELEA DIN ALTA PARTE....
4.   Detinute-a avea in posesie...... trimis de
(30 sep 2011, 20:46:10
calmati-va,nimeni nu are masina proprietate inscrisa in bulgaria.masinile inmatriculate in bulgaria au proprietari cetateni [firme] bulgari si sunt "imprumutate"prin procuri notariale cetatenilor altor state[romani.moldoveni,ucraine etc].care lege interzice sa faci procura altui conducator auto de a circula cu masina ta?totul e prosteala sa nu isi inmatriculeze oamenii masinile acolo.intreb pe cei care vor comenta ulterior,daca ar imprumuta cu procura notariala masina proprietate inmatriculata in suceava ,unui cetatean bulgar ar fi ilegal?asa ca fratilor,inmatriculati masinile acolo unde e mai ieftin,asigurati-va ca platiti taxele si impozitele in statul unde este inmatriculata masina,sa aveti rca obligatoriu si carte verde,iar despre romania...platiti doar rovineta[ca asa vor cei de la conducere,sa faca statul bulgar bani,bravo lor]
5.   Tare trimis de
( 1 oct 2011, 02:29:31
...de ce sa se interzica inmatricularea masinilor cu volan pe partea dreapta?...in anglia sunt si masini inmatriculate cu volan pe partea stanga....ori esti sofer ori nu..daca unii nu sunt capabili sa conduca asta nu inseamna ca nu ar trebui sa se inmatriculeze....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei