Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2011 - Anul XVI, nr. 231 (4829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei sferturi din angajaţii cu studii superioare ar fi ales altă meserie dacă ar fi fost consiliaţi

Aproximativ trei sferturi din angajaţii cu studii superioare cred că prezenţa unui consilier şcolar i-ar fi determinat să ia o altă decizie în privinţa studiilor universitare, iar 70 la sută vor să-şi schimbe domeniul de activitate în următorii cinci ani, rezultă dintr-un studiu remis MEDIAFAX.

În prezent, 55 la sută dintre angajaţi sunt mulţumiţi de domeniul în care lucrează şi de locul de muncă ocupat dar 70 la sută dintre cei chestionaţi susţin că doresc să schimbe domeniul de activitate în următorii cinci ani, rezultă dintr-un studiu realizat de agenţia BiG Media Relaţii Publice.

Motivele nemulţumirii sunt în cea mai mare parte legate de aspectele financiare şi de motivaţia pe care o oferă managerii firmelor.

"Astfel, 41 la sută dintre angajaţii nemulţumiţi au motivaţii financiare, 27 la sută invocă lipsa de comunicare cu managerii, 13 la sută relaţia defectuoasă cu colegii, nouă la sută lipsa de perspective de avansare şi cinci la sută alte motive", se arată în studiu.

În ceea ce priveşte domeniile unde se observă cel mai mare procent de nemulţumire, acestea sunt: sociologie, marketing, jurnalism, consultanţă, vânzări iar la polul opus se află domenii precum IT, juridic şi financiar-bancar.

"Gradul de nemulţumire privind cariera aleasă variază şi în funcţie de vârstă. Cei cu vârste de până în 30 de ani sunt mai mulţumiţi de cariera aleasă decât cei cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani. Mai exact, ponderea angajaţilor mulţumiţi este de 60 la sută la cei cu vârste între 18-30 ani, faţă de doar 55 la sută în cazul celei de-a doua categorii", mai rezultă din studiu.

Iniţiatorii susţin că motivele nemulţumirii faţă de actuala profesie sunt explicabile prin faptul că doar 25 la sută dintre angajaţi activează în domeniul pentru care s-au pregătit iar schimbarea de domeniu a fost cauzată de motive financiare (47 la sută), lipsa posibilităţii de angajare în domeniul respectiv (35 la sută) sau alte motive (18 la sută).

De asemenea, 62 la sută dintre cei care nu activează în domeniile pentru care s-au pregătit nu au făcut cursuri de calificare pe domeniul în care lucrează. Majoritatea au participat la traininguri de profil, fără a avea un atestat recunoscut de CNFPA.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 500 de angajaţi cu studii superioare din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18-45 ani, în perioada 1 iulie- 1 august 2011.

Cercetarea face parte din proiectul "Facilitator pentru învăţarea permanentă în şcoală - o nouă calificare didactică pentru o şcoală care învaţă!", finanţat din Fondul Social European - Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei sferturi din angajaţii cu studii superioare ar fi ales altă meserie dacă ar fi fost consiliaţi.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Trei sferturi din angajaţii cu studii superioare ar fi ales altă meserie dacă ar fi fost consiliaţi2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :) trimis de
( 3 oct 2011, 15:21:54
Tocmai ca au fost consiliati de parinti avizi dupa plozi la asazisele faculati de viitor, de asta au ajuns sa regrete. Faceti copii ceea ce va place sa faceti, nu-i nimic daca la 5 va dati seama ca ce ati ales dupa inima voastra 18 nu va mai place, e in natura oamenilor schimbarfea, schimbati al 25 meseria nu-i bai. Va vorbeste unul care a facut numai ce i-a placut in pofida unor consilii.....laughing
E rau si sa fii prost sub papucul parintilor cateodata

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei