Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 apr 2011 - Anul XVI, nr. 97 (4695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

25 de persoane, acuzate de înşelarea a 29 de firme care livrau diverse produse

Procurorii bucureşteni au trimis în judecată 25 de persoane acuzate de zeci tâlhării şi înşelăciuni, fapte prin care au adus prejudicii mai multor firme care comercializau diverse produse în Bucureşti şi în opt judeţe.

Cei 25 de acuzaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea a 38 de infracţiuni de tâlhărie, a 19 infracţiuni de înşelăciune, a unei infracţiuni de mărturie mincinoasă şi a două infracţiuni de favorizarea infractorului, potrivit unui comunicat transmis, luni, de Parchetul Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii au indus în eroare 29 de părţi vătămate cu sediile în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Arad, Braşov, Constanţa, Alba, Suceava, Galaţi, Timiş, cu ocazia executării unor contracte având ca obiect livrarea de bunuri. În cazul în care reprezentanţii acestora nu s-au lăsat induşi în eroare, nerenunţând la bunurile livrate sau contravaloarea acestora, erau deposedaţi prin constrângere cu acte de ameninţare şi acte de violenţă.

Astfel, inculpaţii alegeau o societate care comercializează anumite produse, făceau o comandă la aceasta, fie personal, fie telefonic, utilizând inclusiv identităţi false şi achitau iniţial un avans modic faţă de valoarea comenzii.

Ulterior, se stabilea ca loc de întâlnire cu reprezentanţii firmei, pentru livrarea produselor, una din locuinţele inculpaţilor care se află într-o arie geografică restrânsă. Locul de livrare era ales astfel încât să se asigure intrarea, cu uşurinţă, în posesia produselor care făceau obiectul infracţiunilor.

Inculpaţii se întâlneau apoi cu reprezentanţii societăţii şi solicitau să vadă şi să verifice produsele comandate şi facturile/chitanţele care făceau dovada plăţii, după care, folosindu-se de acest pretext, luau produsele, facturile sau chitanţele de la reprezentanţii societăţii şi le însuşeau. Apoi, pentru a îndepărta persoanele vătămate de la locuinţele inculpaţilor, invocau necesitatea efectuării unei retrageri de numerar de la ATM-uri sau unui schimb valutar, iar apoi fugeau cu produsele.

În situaţia în care nu puteau face acest lucru, suspecţii recurgeau la violenţe sau ameninţări, determinând persoanele care livrau marfa să plece fără a încasa contravaloarea acesteia.

Inculpaţii au comandat, iniţial, bunuri destinate construcţiei de imobile (polistiren expandat, pavaj şi borduri, gresie şi faianţă, vopseluri, parchet), iar apoi produse de mobilier, electrocasnice şi vase de bucătărie, ajungându-se ca ulterior să comande piese auto.

Astfel, s-a ajuns la situaţia în care au fost furnizate mărfuri de valori foarte mari, prejudiciul creat părţilor vătămate fiind de aproximativ 167.000 de lei, 10.000 de dolari şi 140.000 de euro.

În majoritatea cazurilor, pentru a obţine soluţii favorabile, inculpaţii, au propus ca martori persoane din anturajul lor, unele cercetate în alte cauze care au dat declaraţii false în faţa organelor de urmărire penală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de persoane, acuzate de înşelarea a 29 de firme care livrau diverse produse.
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
25 de persoane, acuzate de înşelarea a 29 de firme care livrau diverse produse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei