Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Specialiştii MS ar putea analiza oportunitatea unui posibil import de iodură de potasiu

Specialiştii Ministerului Sănătăţii (MS) ar putea analiza oportunitatea unui posibil import de iodură de potasiu, mai ales că în 2011 se va revizui rezerva instituţiei de medicamente şi materiale sanitare, produsul putând fi inclus pe listă dacă va exista o decizie în acest sens a experţilor.

"În România nu există nici un risc privind sănătatea populaţiei după incendiul la reactorul 4 al centralei Fukushima. O comisie de experţi va analiza oportunitatea unui posibil import de iodură de potasiu. În 2011, specialiştii Ministerului Sănătăţii vor revizui lista produselor din stocul de rezervă al instituţiei şi vor hotărî dacă ar fi nevoie ca acest produs să fie trecut în rezerva strategică", a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvât al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

În prezent, în România există un stoc de iodură de potasiu la Centrala de la Cernavodă şi la autorităţile locale din acea zonă de peste 57 .000 de pastile, a mai spus purtătorul de cuvânt al MS.

Administrarea iodurii de potasiu reprezintă o măsură eficace de a preveni absorbirea iodului radioactiv de către tiroidă. Iodul stabil (neradioactiv) din aceste pastile va fi repede absorbit de tiroidă, ducând la oprirea acumulării de iod radioactiv de către aceasta. Iodul radioactiv va fi apoi eliminat mai repede.

Pentru un efect adecvat, unui adult i se recomandă o doza iniţială unică de 130 miligrame iodură de potasiu, echivalentă a 100 mg de iod (numai două tablete), spun specialiştii în domeniul radiaţiilor.

Ministrul japonez al Afacerilor Externe, Takeaki Matsumoto, a anunţat ieri că nivelul de radiaţii după incendiul de la reactorul 4 al centralei nucleare Fukushima 1 "ar putea avea efecte negative asupra sănătăţii" populaţiei, transmite AFP.

"La reactorul numărul 4 a avut loc un incendiu, există radioactivitate care ar putea avea efecte negative asupra sănătăţii persoanelor", a declarat Matsumoto, la o conferinţă de presă, după o reuniune, la Paris, a miniştrilor Afacerilor Externe din G8.

Ieri, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a confirmat faptul că substanţe radioactive au fost eliberate direct în atmosferă în urma incendiului de la reactorul 4.

Premierul japonez, Naoto Kan, anunţase anterior că nivelul de radiaţii a "crescut considerabil" la centrala nucleară Fukushima 1.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Specialiştii MS ar putea analiza oportunitatea unui posibil import de iodură de potasiu.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Specialiştii MS ar putea analiza oportunitatea unui posibil import de iodură de potasiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei