Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paisprezece persoane ridicate în urma unor descinderilor în judeţul Neamţ, duse la Parchet pentru audieri

Paisprezece persoane din judeţul Neamţ au fost ridicate, ieri, şi duse la audieri la Parchetul Tribunalului Bacău, în urma unor descinderi şi percheziţii făcute la Piatra Neamţ, care vizează presupuşi membri ai lumii interlope, afirmă surse judiciare citate de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, în urma descinderilor şi percheziţiilor făcute la Piatra Neamţ şi în câteva localităţi din judeţul Neamţ au fost ridicate şi duse la Parchetul Tribunalului Bacău un număr de 14 persoane, trei dintre acestea fiind lăsate să plece după ce au fost audiate.

Mai multe percheziţii şi descinderi au avut loc, ieri dimineaţă, în locuinţe din Roznov, Săvineşti, Dumbrava Roşie şi Piatra Neamţ, fiind vizaţi presupuşi membri ai lumii interlope, între care şi Dumitru Mironescu, zis "Puiu", cercetat în cazul asasinatului de la Piatra Neamţ, asupra fraţilor Mararu.

"Echipe speciale ale Poliţiei au făcut în această dimineaţă 27 de percheziţii la locuinţe din Piatra Neamţ şi din comunele învecinate, unde poliţiştii au încercat să destructereze o grupare interlopă din care face parte şi Dumitru Mironescu, cercetat în cazul asasinării lui Gheorghiţă Mararu", a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău.

Potrivit acesteia, percheziţiile au vizat "descoperirea unor bunuri şi persoane care prezintă interes pentru soluţionarea unui dosar aflat în lucru la Parchetul Tribunalului Bacău".

Acţiunea este coordonată de procurorul Felix Blănilă din cadrul Parchetului Tribunalului Bacău, care se ocupă de cazul Mironescu.

În 14 noiembrie 2010, la Piatra Neamţ a avut loc un asasinat într-o cafenea din municipiu, asupra fraţilor Mararu, cunoscuţi ca făcând parte din lumea interlopă din municipiu.

Gheorghiţă Mararu şi fratele acestuia, Bogdan, au fost împuşcaţi de Cristian Chilat (40 ani), zis Falău. Potrivit anchetatorilor, acesta l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă Mararu şi de două ori pe fratele acestuia, după care a fugit. În urma atacului Gheorghe Mararu şi-a pierdut viaţa, iar fratele acestuia a fost rănit.

În luna ianuarie a acestui an, procurorii Parchetului instanţei supreme l-au pus sub acuzare în acest caz şi pe Ioan Dumitru Mironescu, zis Puiu. Acesta este acuzat de complicitate la omor deosebit de grav, fiind cercetat în stare de libertate de către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Mironescu a fost cel care i-a furnizat arma lui Chilat şi care l-a anunţat că Gheorghe Mararu se află în cafeneau unde a avut loc asasinatul.

La jumătatea lunii februarie, Puiu Mironescu a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, ulterior fiind transferat la Iaşi, după ce a fost lovit cu bâtele de patru persoane cu care se şicanase în trafic, la intrarea în Bacău.

Asasinarea lui Gheorghiţă Mararu a generat ample dezvăluiri care a provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, a secretarului de stat Dan Fătuloiu, şi cu depunerea demisiei de către şeful IPJ Neamţ Aurelian Şoric.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paisprezece persoane ridicate în urma unor descinderilor în judeţul Neamţ, duse la Parchet pentru audieri.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paisprezece persoane ridicate în urma unor descinderilor în judeţul Neamţ, duse la Parchet pentru audieri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei