Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 feb 2011 - Anul XVI, nr. 39 (4637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un preot paroh dintr-o comună argeşeană, acuzat de contrabandă cu ţigări

 

Un preot dintr-o comună argeşeană este acuzat de contrabandă cu ţigări, poliţiştii făcând percheziţii în biserică, clopotniţă, cristelniţă şi în toaletele din curtea lăcaşului de cult, precum şi la domiciliul preotului şi al părinţilor acestuia, parohul declarând însă că este nevinovat.

"M-am pus la dispoziţia anchetatorilor, dar mă consider nevinovat, iar operaţiunea în sine este un abuz. Au căutat în clopotniţă deoarece mi-au spus că omul care m-a reclamat le-a zis că ţin ţigările în clopotniţă. Au căutat şi în lăcaşul de cult, în dulapurile din biserică cu sfintele vase şi veşminte proţeşti, dar nu au găsit nimic. Au căutat şi în anexele bisericii, dar nici urmă de ţigări, iar eu spun că numai un păgân se poate gândi ca un preot ţine ţigări în biserică", a declarat preotul Cristian Stăncescu, din comuna argeşeană Valea Mare Pravat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Descinderea poliţiştilor la biserica Sf. Dumitru din Valea Mare Pravat, localitate situată lângă municipiul Câmpulung Muscel, a avut loc după lasarea întunericului, iar femeia care vinde lumânări şi are cheile lăcaşului, Marcela Crăciun, a declarat că s-a speriat de descinderea oamenilor legii.

"M-au surprins, au venit cu maşina cu farurile aprinse şi mi-au zis: «Luaţi cheile, că avem percheziţie». Am venit la biserică, am dezactivat alarma, au intrat, au făcut percheziţie şi ulterior am înţeles că se căutau ţigări. Păi preoţii noştri nu fumează. M-am speriat, m-am mirat, dar mi-am revenit, ştiind că sunt corectă şi eu, şi preoţii. Au vrut să caute şi într-un cavou, dar le-am spus că acesta aparţine familiei Bajan şi că ei au cheile, iar noi nu avem cheile de la morţi. Nu exista posibilitatea ca mascaţii să găseasca ţigări în biserică, preoţii noştri sunt oameni cinstiţi", a declarat Marcela Crăciun.

Preotul Cristian Stăncescu spune că acţiunea poliţiştilor a fost un abuz, dar că nu va da în judecată Poliţia română şi statul român, ci doar vrea să vadă reclamaţia care i-a "terfelit imaginea".

"Cert este că au încălcat dispoziţiile legale în vigoare. În orice imobil percheziţionat eu ştiu că intră un ofiţer, prezintă mandatul şi dacă cineva opune rezistenţă intră mascaţii. La mine au pătruns mascaţii în casă, mi-au traumatizat familia şi părinţii, nu s-au legitimat, iar la un moment dat mascaţii erau peste fiul meu, acesta fiind cu mâinile la ceafă, trântit pe parchet cu faţa în jos şi, la un moment dat, un ofiţer a zis «Tu eşti inconştient, nu vezi că este un copil?» Iar atunci i-au permis copilului să se ridice. Şi-au făcut datoria, dar cu mult zel. Nu vreau să mă judec cu Poliţia Română şi cu statul român, dar aş vrea să văd reclamaţia care mi-a terfelit imaginea. Nu am fost chemat la audieri, dar am înţeles că voi fi chemat şi eu şi fratele meu şi tatăl meu, dar vă spun că voi fi scos de sub învinuire", a mai precizat preotul Stăncescu.

Poliţiştii argeşeni au confirmat că preotul este cercetat într-un dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului Tribunalului Argeş.

"Este învinuit într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de ţigarete nemarcate sau marcate necorespunzător", a declarat agentul şef Laura Folea, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Preotul spune că, deocamdată, nu va depune plângere împotriva poliţiştilor, dar va cere conducerii IPJ Argeş explicaţii cu privire la modul în care s-a desfăşurat acţiunea.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului spun că nu cunosc acest caz şi nu au fost înştiinţaţi despre dosarul în care preotul din Valea Mare Pravat este învinuit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un preot paroh dintr-o comună argeşeană, acuzat de contrabandă cu ţigări.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un preot paroh dintr-o comună argeşeană, acuzat de contrabandă cu ţigări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei