Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 feb 2011 - Anul XVI, nr. 37 (4635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Argeş: Persoanele acuzate de contrabandă cu ţigări pe relaţia R.Moldova şi Ucraina rămân în arest

Curtea de Apel Piteşti a respins, aseară, recursurile celor 15 persoane acuzate de contrabandă cu ţigări pe relaţia Republica Moldova şi Ucraina, evaziune fiscală şi comercializare fără drept a unor produse supuse accizării, astfel că acestea rămân în arest.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au menţinut astfel măsura Tribunalului Argeş de arestare preventivă a acestora pentru 29 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe de altă parte, Curtea de apel Piteşti a admis recursul procurorilor Parchetului Tribunalului Argeş la măsura Tribunalului care decisese cercetarea în libertate a altor două persoane, cu obligaţia măsurii de a nu părăsi localitatea, dispunând astfel arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Piteşti, decizia este definitivă.

La ora transmiterii acestei ştiri, cele 15 persoane au fost transportate cu dubele Poliţiei în arestul IPJ Argeş, iar cele două persoane puse iniţial în libertate, în cazul cărora magistraţii Curţii de Apel Piteşti au dispus, aseară, arestarea preventivă, au fost încarcerate.

 

"Să-i dea Dumnezeu lui Băsescu ce am eu aici!"

Curtea de Apel Piteşti a judecat, ieri, recursurile în cazul a 17 persoane acuzate de contrabandă cu ţigări pe relaţia Republica Moldova şi Ucraina, evaziune fiscală şi comercializare fără drept a unor produse supuse accizării, 15 arestate preventiv iar două cercetate în stare de libertate.

Când cei 17 arestaţi au fost coborâţi din dube şi duşi în faţa instanţei, unul dintre ei a ridicat în sus mâinile încătuşate şi a exclamat: "Să-i dea Dumnezeu lui Băsescu ce am eu aici!".

Recursul celuilalt grup de 18 persoane care s-au ocupat de contrabanda cu ţigări pe relaţia Serbia, evaziune fiscală şi comercializare fără drept a unor produse supuse accizării, în care 17 persoane au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, iar o persoană este cercetată în libertate, va avea loc, miercuri, la Curtea de Apel Piteşti, începând cu ora 10.00.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş, un bărbat din localitatea Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, care nu a fost găsit la domiciliu la descinderile procurorilor şi poliţiştilor, s-a prezentat, luni, la Poliţie, ulterior acesta fiind adus la Parchetul Tribunalului Argeş, unde a fost audiat, procurorii dispunând reţinerea lui pentru 24 de ore. El a fost introdus în arestul Poliţiei judeţene Argeş, urmând ca marţi să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, iar un alt bărbat, tot din lotul "Serbia", care nu a fost găsit acasă în timpul acţiunii anchetatorilor, este dat în urmărire generală.

Magistraţii Tribunalului Argeş au emis mandate de arestare preventivă pe numele a 32 de persoane învinuite în cele două dosare în care sunt acuzaţi de contrabanda cu ţigări, evaziune fiscală şi comercializare fără drept a unor produse supuse accizării, iar în cazul a trei persoane instanţa a decis cercetarea lor în libertate, cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile.

Cele 32 de persoane au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, la jumătatea săptămânii trecute, de Tribunalul Argeş, iar alte trei au primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Cele 32 de persoane au fost reţinute în urma unor a 77 de descinderi şi percheziţii făcute în 8 februarie la locuinţe din Capitală şi din judeţele Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Dolj, Olt, Ilfov, Galaţi, Maramureş, Suceava, Arad şi Timiş.

În urma percheziţiilor au fost ridicate o mare cantitate de baxuri de ţigări, sume impresionante de bani, în lei şi valută (circa 500.000 lei, respectiv peste 35.000 euro), o armă cu aer comprimat, un pistol cu bile, un dispozitiv cu electroşocuri, un girofar cu sistem de alarmă tip sirenă (ce crea aparenţa de autenticitate), un baston reflectorizant din dotarea poliţiei, peste 100 de telefoane mobile, 41 de cartele sim, aparate foto, mari cantităţi de bijuterii (coliere, brăţări, inele, etc.), precum şi posibile documente falsificate (paşapoarte, cărţi de identitate, certificate de înmatriculare auto, etc.).

Potrivit Ministerului Public, în perioada august 2010 - februarie 2011 inculpaţii au achiziţionat în nume propriu cantităţi impresionante de ţigarete, cunoscând că acestea provin din contrabandă pe care le-au comercializat ilegal la rândul lor, aplicând un adaos la fiecare pachet, cu scopul de a obţine profit.

"Ca mod de operare s-a folosit achiziţia primară de ţigarete din Republica Serbia, Ucraina şi Republica Moldova urmată de introducerea în ţară prin sustragerea de la controlul vamal, apoi revânzarea de către unii dintre inculpaţi, în regim angro. De asemenea, ţigările se depozitau temporar în locaţii dinainte stabilite, aparţinând acestora sau intermediarilor, urmate de distribuirea de către inculpaţi sau de intermediari pentru comercializarea în regim en-detail în pieţele din Municipiul Piteşti", se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Argeş: Persoanele acuzate de contrabandă cu ţigări pe relaţia R.Moldova şi Ucraina rămân în arest.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Argeş: Persoanele acuzate de contrabandă cu ţigări pe relaţia R.Moldova şi Ucraina rămân în arest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei