Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 nov 2010 - Anul XV, nr. 258 (4549)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kelemen Hunor: Nu vor fi alte disponibilizări în afara celor anunţate

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, ieri, la Ploieşti, că în instituţiile din subordinea ministerului nu se vor face alte disponibilizări în afara celor deja anunţate, precizând că economiile făcute în urma concedierilor colective nu sunt semnificative, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat dacă în instituţiile aflate în subordinea Ministerului Culturii vor mai fi făcute disponibilizări, Kelemen Hunor a răspuns că ministerul încearcă să se încadreze în cifrele anunţate, în aşa fel încât să nu fie afectată activitatea teatrelor şi a muzeelor.

"Încercăm să ne încadrăm în cifrele anunţate, în aşa fel încât să nu afectăm activitatea teatrelor şi muzeelor, dar alte disponibilizări nu vor fi", a spus ministrul Culturii.

Kelemen Hunor a precizat că încearcă "să ţină cât mai jos aceste disponibilizări, ţinând cont şi de plecările naturale".

"Foarte mulţi au ieşit la pensie în această perioadă, în acest an, şi trebuie luată în calcul şi această ieşire, hai să-i spunem naturală. Dar nu vor fi alte disponibilizări pentru că nu este cazul. Economiile făcute cu aceste disponibilizări oricum nu sunt mari, dar nici nu putem accepta că în instituţiile de cultură nu se poate face o restructurare", a afirmat ministrul Culturii.

Kelemen Hunor a mai spus că disponibilizările făcute în Ministerul Culturii nu au la bază procente, ci se fac în funcţie de cazul fiecărei instituţii.

"Trebuie o abordare nuanţată. Nu am spus 11 la sută, 12 la sută, 20 la sută de la fiecare instituţie, pentru că Biblioteca Naţională de exemplu, are oricum foarte puţini angajaţi, mult mai puţini decât media europeană la o astfel de instituţie, dar, de exemplu, Opera Română din Bucureşti are posibilitatea de a reduce şi nu neapărat din corpul artistic, pentru că nimeni nu-mi poate spune de ce este nevoie de 19 lăcătuşi la Opera naţională", a spus Kelemen Hunor.

Ministrul Culturii a precizat că în cursul acestei săptămâni sau cel târziu săptămâna viitoare Ministerul Culturii va prelua Teatrul de balet "Oleg Danovski", Hotărârea de Guvern în acest sens fiind în circuitul de avizare.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, s-a aflat, ieri, la Ploieşti, unde a vizitat expoziţia "Comorile dacilor", deschisă la Muzeul de Istorie şi Arheologie Prahova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kelemen Hunor: Nu vor fi alte disponibilizări în afara celor anunţate.
 Vizualizări articol: 320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kelemen Hunor: Nu vor fi alte disponibilizări în afara celor anunţate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei