Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 nov 2010 - Anul XV, nr. 258 (4549)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: După măsurile de la ultimul Consiliu European, România e ferită de derapaje, de populism

Marţi, 2 Noiembrie 2010 (17:10:35)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, după consultările cu partidele politice, că setul de măsuri adoptat la ultimul Consiliu European va feri România de orice fel de derapaje, în special de populismul propriilor oameni politici.

"Am invitat partidele la o discuţie pe trei subiecte extrem de importante. Primul a fost legat de concluziile ultimului Consiliu European, al doilea a fost legat de perspectiva relaţiei cu FMI, iar cel de-al treilea a fost legat de perspectiva aderării României la spaţiul Schengen şi problemele pe care le avem ca urmare a rapoartelor nesatisfăcătoare din ultima perioadă legat de Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie", a declrat Traian Băsescu.

Referindu-se la ultimele concluzii ale Consiliului European, şeful statului a apreciat că, urmare a acestora, România este ferită, în primul rând, de riscul unui derapaj economic.

"România este una din ţările cel mai puţin vulnerabile la a ajunge la sancţiune. Introducerea deja a măsurilor pe actualul Tratat de aplicare mai rapidă a sancţiunilor, de supraveghere mai atentă, de verificare a bugetelor... practic, dacă aceste mecanisme devin eficiente începând cu 2011, România este ferită şi de orice altfel de derapaje. Cel mai tare e ferită de populismul propriilor ei oameni politici. Prin introducerea acestor mecanisme, practic oamenii politici, indiferent că sunt în an electoral sau nu, nu mai pot încălca normele de bună guvernare în ceea ce priveşte menţinerea ţării într-un deficit maxim de 3% sau menţinerea gradului de îndatorare într-o limită de maxim 60% din PIB", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Băsescu a apreciat că România este una dintre ţările avantajate de setul de măsuri adoptate şi care vor intra în funcţiune la 1 ianuarie 2011.

De asemenea, el a mai spus că speră ca partidele din opoziţie să înţeleagă că "nimeni nu mai poate marja pe ideea populismului ieftin, pentru că nu mai e acceptat nici măcar în interiorul UE.

"Cu atât masi puţin ar trebui să fie acceptat (populismul -n.r.) în România, care plăteşte acum o factură consistentă, a intrat nepregătită în criză ca urmare a populismelor din 2007 şi 2008", a mai spus Băsescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: După măsurile de la ultimul Consiliu European, România e ferită de derapaje, de populism.
 Vizualizări articol: 811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: După măsurile de la ultimul Consiliu European, România e ferită de derapaje, de populism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei