Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 oct 2010 - Anul XV, nr. 249 (4540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul propune creşterea coeficienţilor din Educaţie începând din 2013, sindicaliştii refuză

Reprezentanţii Executivului au propus o nouă grilă a coeficienţilor de salarizare pentru Educaţie, care să fie însă aplicată din 2013, ofertă refuzată de sindicalişti, care au solicitat intrarea în vigoare a majorărilor din 2011.

Sindicaliştii din învăţământ au declarat, ieri, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că reprezentanţii Guvernului au venit cu o nouă grilă a coeficienţilor de salarizare pentru Educaţie.

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat la finalul întâlnirii cu ministru Muncii, Ioan Botiş, şi cu cel al Educaţiei, Daniel Funeriu, că actualii coeficienţi, uşor majoraţi, vizează perioada de după anul 2013, iar acest lucru nu poate fi acceptat.

"Colegii noştri mănâncă astăzi, nu din 2013, au rate astăzi, nu după 2013 şi au de achitat întreţinerea astăzi, nu după doi ani", a spus Izvoranu.

Liderul sindical a spus că deşi sindicaliştii au solicitat să se discute despre salariile care vor fi plătite în 2011, reprezentanţii Guvernului au refuzat să facă acest lucru, astfel încât dacă Legea salarizării va fi asumată de Guvern, acest lucru va însemna o permanentizare a diminuării salariale în Educaţie.

 

Şeful FMI, solicitat pentru coordonarea activităţilor din România

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Ion Hancescu, a declarat că aplicarea din 2013 a coeficienţilor majoraţi ar putea fi acceptată doar în condiţiile în care Guvernul ar accepta creşterea salariului minim pe economie, respectiv a coeficientului 1 din Legea salarizării, la 700 de lei începând cu 1 ianuarie 2011.

Preşedintele Federaţiei Alma Mater, Anton Hadăr, a declarat că în toate dezbaterile este invocat FMI şi din acest motiv nu s-a putut discuta despre legea de salarizare pe anul 2011, ci doar de legea cadru de salarizare. El a precizat că pentru asistenţii universitari coeficientul a fost majorat la 2,43 şi s-a renunţat la acordarea sporului de doctorat, stabilindu-se în schimb acordarea unui premiu anual de excelenţă pentru 60 la sută din cadrele didactice din învăţământul universitar care sunt cel mai bine pregătite.

Sindicaliştii au mai spus că pentru debutanţii din învăţământul preuniversitar a crescut coeficientul de salarizare de la 1,9 la 2,1.

Liderul Federaţiei "Spiru Haret" a mai spus că dacă reprezentanţii Guvernului vor mai invoca Fondul Monetar Internaţional şi cererea acestuia de diminuare a cheltuielilor de personal, vor solicita renunţarea la Guvern, Parlament şi Preşedinţie şi păstrarea şefului FMI pentru coordonarea activităţilor din România, pentru a face economii.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că, din punctul său de vedere, discuţiile de ieri cu sindicatele reprezintă un pas înainte.

Ministrul Muncii, Ioan Botş, declara, miercuri, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI, ai Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene, că varianta finală a Legii salarizării va fi gata în două săptămâni, el asumându-şi prezentarea ei în Guvern săptămâna viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul propune creşterea coeficienţilor din Educaţie începând din 2013, sindicaliştii refuză.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul propune creşterea coeficienţilor din Educaţie începând din 2013, sindicaliştii refuză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei