Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 sep 2010 - Anul XV, nr. 229 (4520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: SMURD a devenit o emblemă a României

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la ceremonia de acordare a unor distincţii cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea SMURD, că acest serviciu a devenit o emblemă a României.

Preşedintele Traian Băsescu conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler lui Hajdu Gabor, fost ministru al Sănătăţii. De asemenea, şeful statului i-a decorat cu Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler cu însemne pentru civili, pe prof. dr. Mircea Chiorean, dr. Cristian Boeriu, dr. Simona Bratu şi dr. Henri Julien, general în rezervă.

Traian Băsescu a mai conferit Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler colonelului în rezervă Liviu Nicu şi medalia "Meritul Sanitar" clasa a III-a asistentului medical principal Anamaria Szabo şi asistentului medical principal Hajnal Vass.

La finalul ceremoniei, preşedintele a spus că prin conferirea acestor decoraţii doreşte să sublinieze importanţa SMURD, "care a devenit extrem de performant şi de apreciat de români".

"SMURD este un concept pe care România astăzi îl exportă, vă felicit că aţi aşezat SMURD în rândul emblemelor de prestigiu al serviciului de sănătate românesc. Nu o spun pentru a supăra pe cineva, dar alături de câteva clinici de mare prestigiu, SMURD a devenit şi el o emblemă de mare prestigiu a sănătăţii româneşti", a spus preşedintele.

"Îmi aduc aminte că imediat după '90 am început să aflăm despre SMURD şi poate mulţi dintre noi ne gândeam ce o mai fi şi sub această denumire, nu înţelegeam mare lucru. Pe urmă s-au văzut tot mai mult public intervenţiile SMURD de la Târgu Mureş, pe urmă serviciul s-a extins, iar astăzi este funcţional în 30 de judeţe", a spus preşedintele.

Şeful statului a spus că, la 20 de ani de la înfiinţare, se impune concluzia că SMURD a trecut toate probele şi că ar trebui să nu existe niciun judeţ fără acest serviciu, pentru că acolo unde acesta funcţionează a salvat deja mii de vieţi.

"Dar esenţa acestui serviciu nu este numai dragostea cadrelor medicale pentru meseria lor şi pentru viaţa celui pe care încearcă să-l salveze. Probabil că esenţa lui trebuie aşezată şi în zona a ceea ce înseamnă orice om, fie că este bolnav sau foarte sănătos pentru că orice om sănătos din România se gândeşte astăzi «dacă am un accident, cel care mă va salva este SMURD»", a spus preşedintele.

El a adăugat că la momentul iniţierii acestui serviciu conceptul de a muta o parte dintr-un spital la locul producerii unui accident a fost unul revoluţionar. El a adăugat că, datorită acestui concept, s-a câştigat foarte mult timp între momentul producerii accidentului şi prezenţa celui accidentat la un spital aflat uneori la zeci sau sute de kilometri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: SMURD a devenit o emblemă a României.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: SMURD a devenit o emblemă a României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei