Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 sep 2010 - Anul XV, nr. 224 (4515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MApN: Jumătate din pensionarii militari au completat formularele-tip pentru adeverinţele de venit

Aproximativ jumătate din pensionarii militari au completat, până ieri, la centrele militare din ţară, formularele necesare în procesul de recalculare a pensiilor, despre care ministrul Gabriel Oprea susţinea săptămâna trecută că ar putea duce în unele cazuri la creşteri de pensii.

Aproximativ 50% din pensionarii militari au completat, până la 22 septembrie, la centrele militare din ţară, formularul-tip privind eliberarea adeverinţelor de venit care atestă totalitatea veniturilor realizate de-a lungul carierei militare, informează MApN la solictarea MEDIAFAX.

La această dată, în evidenţele MApN figurează 81.557 de pensionari militari, din care 77.159 provenind strict din cadrul ministerului, iar ceilalţi din Serviciul de Informaţii Externe, din Serviciul de Protecţie şi Pază şi din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Pensionarii militari pot completa formularul tip până la finalul lunii octombrie. În cazul în care nu va fi depus formularul-tip privind obţinerea adeverinţei de venit, recalcularea se va face, potrivit legii, pornind de la salariul mediu pe economie din anii de activitate.

MApN precizează de asemenea că, potrivit evidenţelor sale, în prezent, aproximativ 71.300 (97%) din cadrele militare care au activat în MApN au pensii de până în 3.000 lei şi nu vor fi afectate la recalculare. Prin recalculare, în anumite cazuri pensiile acestora ar putea creşte, în funcţie de sporurile, indemnizaţiile, premiile, primele de care au beneficiat de-a lungul carierei militare.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat într-o conferinţă de presă, la 13 septembrie, că, prin recalculare, cea mai mare parte a pensiilor militare nu vor scădea, iar unele chiar vor creşte. Oprea a precizat că pensiile nu vor creşte mult, dar a adăugat că în actualele condiţii orice creştere este importantă.

Oprea a subliniat că menţinerea pensiilor militare la acelaşi nivel este o consecinţă a modificării bazei de calcul a pensiei militare, în care au fost incluse venituri pe care militarii le-au realizat, dar care până acum nu erau luate în calcul la stabilirea pensiei. Este vorba despre sporuri, indemnizaţii, prime şi premii, compensarea concediilor de odihnă neefectuate.

Ministrul a subliniat că, dacă această modificare a metodologiei de calcul nu s-ar fi realizat, atunci pensiile militare ar fi scăzut cu procente cuprinse între 19 şi 69%.

Gabriel Oprea a susţinut că recalcularea pensiilor militare este în favoarea, şi nu împotriva pensionarilor militari. El a mai precizat că pensionarii nu vor fi purtaţi pe drumuri pentru a obţine adeverinţe de venit, ci doar vor completa un formular pe baza căruia armata va face toate demersurile pentru completarea adeverinţelor de venit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MApN: Jumătate din pensionarii militari au completat formularele-tip pentru adeverinţele de venit.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
MApN: Jumătate din pensionarii militari au completat formularele-tip pentru adeverinţele de venit3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei