Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iul 2010 - Anul XV, nr. 171 (4462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patru persoane, acuzate de retragere de bani de la ATM-uri din Olanda, cu propriile carduri clonate

Patru persoane sunt cercetate pentru că şi-au clonat cardurile personale emise în România, iar cu clonele rezultate retrăgeau numerar de la ATM-uri din Olanda, ulterior solicitând de la băncile emitente ale cardurilor despăgubiri pentru sumele retrase fraudulos.

Poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti, au destructurat o grupare formată din patru persoane, specializată în comiterea de infracţiuni cu carduri bancare, înşelăciuni şi falsuri în declaraţii, pe teritoriul României şi Olandei, informează Poliţia Română.

Anchetatorii au stabilit că membrii grupării se ocupau de clonarea cardurilor bancare personale emise de o instituţie bancară din România, apoi retrăgeau, cu clonele rezultate, numerar de la mai multe ATM-uri din Olanda. Concomitent cu aceste retrageri, în România erau efectuate operaţiuni cu cardurile autentice.

Ulterior, suspecţii reveneau în ţară şi sesizau banca emitentă a instrumentelor de plată, cu privire la efectuarea, de către persoane necunoscute, a unor operaţiuni frauduloase cu cardurile personale.

În baza acestor sesizări, cei în cauză au obţinut de la banca emitentă, sub formă de despăgubire, sumele pe care le-au retras, în mod fraudulos, de la bancomate din Olanda.

Prejudiciul cauzat prin aceste infracţiuni este estimat la aproximativ 40.000 de lei.

În mai, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă şi extrădarea pe teritoriul Spaniei a unuia dintre membrii grupării, pentru executarea unei pedepse privative de libertate, pedeapsă pronunţată de autorităţile spaniole, pentru infracţiuni informatice.

În baza unei autorizaţii de percheziţii domiciliare, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au descoperit şi ridicat, miercuri, de la locuinţele suspecţilor mai multe sisteme informatice, medii optice de stocare a datelor, carduri bancare şi aproximativ 50.000 de lei.

Membrii grupării sunt cercetaţi pentru fals în declaraţii, înşelăciune, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi deţinerea instrumentelor de plată electronică falsificate în vederea punerii în circulaţie.

Trei membri ai grupării au fost arestaţi preventiv, miercuri, de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru persoane, acuzate de retragere de bani de la ATM-uri din Olanda, cu propriile carduri clonate.
 Vizualizări articol: 403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru persoane, acuzate de retragere de bani de la ATM-uri din Olanda, cu propriile carduri clonate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei