Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iul 2010 - Anul XV, nr. 171 (4462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu le-a prezentat ambasadorilor statelor UE argumentele poziţiei României faţă de raportul CE

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit, ieri, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti, informează Preşedinţia, menţionând că şeful statului le-a prezentat diplomaţilor argumentele pentru care România nu poate accepta concluziile politice ale raportului CE.

"Tema de discuţie a vizat raportul adoptat de Comisia Europeană, în data de 20 iulie, privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis, ieri, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, cu această ocazie, preşedintele a prezentat argumentele pentru care România nu poate accepta concluziile politice conţinute în raportul Comisiei Europene.

"În acelaşi timp, şeful statului a arătat că partea română îşi însuşeşte pe deplin evaluările tehnice şi recomandările din document. Preşedintele României a precizat că, în prezent, procesul de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate nu este finalizat, fapt care nu justifică evaluarea conţinută de raport, conform căreia România nu şi-ar respecta angajamentele asumate la momentul aderării", se mai arată în document.

De asemenea, şeful statului a subliniat că partea română va continua să-şi îndeplinească condiţionalităţile prevăzute de Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi va pune în aplicare recomandările incluse în raport.

Preşedintele a declarat, marţi, că formularea din raportul CE că "România încalcă angajamentele asumate" este "inacceptabilă", iar partea română nu poate accepta o astfel de "exagerare" şi doreşte revenirea la o "abordare echilibrată".

Şeful statului a precizat, într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Cotroceni, că înţelege "insatisfacţia" Comisiei Europene în legătură cu ceea ce s-a întâmplat cu Legea ANI la Senat şi la Curtea Constituţională. El a adăugat că "insatisfacţia" sa este mai mare, dar că ceea ce s-a întâmplat cu Legea ANI reprezintă "un incident".

"De la acest incident - Legea ANI - să arunci o tentă profund negativă când au fost suficiente progrese - remarcate în raport - mi se pare o exagerare", a adăugat preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a susţinut că formularea din document este "nedreaptă" şi că, de aceea, consideră că trebuie să reacţioneze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu le-a prezentat ambasadorilor statelor UE argumentele poziţiei României faţă de raportul CE.
 Vizualizări articol: 343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu le-a prezentat ambasadorilor statelor UE argumentele poziţiei României faţă de raportul CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei