Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2010 - Anul XV, nr. 139 (4430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parlament

Moţiunea de cenzură a picat cu 228 de voturi "pentru" faţă de 236 necesare

Moţiunea de cenzură a PSD a picat cu 228 de voturi "pentru" faţă de 236 necesare, potrivit rezultatului oficial anunţat în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Potrivit anunţului oficial prezentat în plen, au fost înregistrate 197 de voturi "împotriva" moţiunii, 228 de voturi "pentru" şi trei voturi au fost anulate.

Anunţul oficial a fost făcut de secretarul Senatului Gheoghe David, senator PDL.

Birourile Permanente ale celor două Camere au constatat, potrivit procesului verbal, că numărul deputaţilor prezenţi a fost 458 din 471, numărul total de voturi exprimate au fost 428, existând şi trei voturi anulate. Numărul total de voturi valabil exprimate a fost de 425, din care voturi "pentru" 228 şi voturi "contra" 197".

Conform anunţului oficial, în care au fost citate prevederile art. 113 şi art. 114 din Constituţie, moţiunea de cenzură este adoptată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, ceea ce reprezintă minimum 236 de voturi "pentru".

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care a condus şedinţa, a informat că, "în condiţiile în care moţiunea de cenzură nu a întrunit cele 236 de voturi necesare adoptării ei, proiectul de lege privind unele măsuri bugetare pentru restabilirea echilibrului bugetar se consideră adoptat".

Anterior, chestorul Senatului Ioan Chelaru a precizat, că moţiunea a întrunit doar 231 de voturi "pentru" din cele 236 necesare pentru adoptare.

Senatorii şi deputaţii au votat cu bile la moţiunea de cenzură.

Constituţia prevede că Senatul şi Camera Deputaţilor, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Astfel, pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, ar fi necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari.

 

Boc: ”Nu simt bucurie, ştiu ce greu trăiesc oamenii, nu am fost niciodată desprins de realitate”

Premierul Emil Boc a declarat, după respingerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, că nu simte un motiv de bucurie, ci o maximă responsabilitate pentru aplicarea unor măsuri nepopulare, dar necesare, susţinând totodată că ştie cât de greu trăiesc oamenii şi că nu a fost niciodată desprins de realitate.

"Respingerea moţiunii de cenzură nu este neapărat un motiv de bucurie, ci un prilej de maximă responsabilitate, pentru că în acest moment au fost luate decizii nepopulare şi dureroase pentru milioane de români, dar care din nefericire sunt singurele care ne pot ajuta să ieşim din situaţia dificilă în care ne aflăm. Nu simt bucurie, ci o imensă responsabilitate în a gestiona treburile ţării împreună cu Guvernul, pentru a asigura creşterea economică, plata salariilor şi pensiilor şi a ieşi cât mai repede din această perioadă dificilă", a spus Boc.

El a susţinut totodată că ştie cât de greu trăiesc oamenii şi că niciodată nu s-a desprins de realitate.

 

Ponta: "Vom ataca la Curtea Constituţională această lege”

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marţi, după votul din Parlament, că Opoziţia mai are dreptul la o moţiune de cenzură în această sesiune şi că va face tot posibilul pentru a lupta să-i ajute pe oameni, în condiţiile în care Guvernul este "ilegitim", nefiind susţinut de o majoritate parlamentară.

"Vom ataca la Curtea Constituţională această lege. Mai avem o moţiune de cenzură. Ne batem în continuare ca să-i salvăm pe oameni", a spus Ponta.

Întrebat când va depune PSD noua moţiune de cenzură, Ponta a spus: "În cursul acestei sesiuni. Putem convoca o sesiune extraordinară. În momentul în care, de azi, majoritatea parlamentară aparţine Opoziţiei cu 228 de voturi, trebuie să ne batem pentru oameni prin toate mijloacele democratice posibile".

Ponta a declarat, după ce moţiunea de cenzură a PSD "Opriţi genocidul social!" a fost respinsă în Parlament că actualul Guvern nu mai are legitimitate, iar şeful statului ar trebui să îi ceară demisia lui Emil Boc.

"Ne aflăm într-o criză politică. Un Guvern care mai are doar 197 de susţinători, în timp ce 228 de parlamentari au votat împotrivă, este nelegitim. Nu va reuşi să facă nici un lucru bun pentru România. Cred că este de datoria preşedintelui Traian Băsescu să-i ceară domnului Boc să-şi dea demisia şi să cheme toate forţele politice pentru a găsi o soluţie de ieşire din această criză", a spus Ponta.

El a precizat că este foarte dezamăgit şi supărat pentru că viaţa a opt milioane de români a stat în mâna a opt parlamentari de la PDL, UDMR şi independenţi, care ar fi întors rezultatul votului dacă votau moţiunea.

"Faptul că opt oameni mai trebuia să voteze această moţiune pentru ca să nu se taie pensiile şi salariile e un lucru care nu poate decât să mă întristeze foarte tare", a spus Ponta.

El a mulţumit parlamentarilor din Opoziţie care până acum au sprijinit Puterea şi care au ales să voteze moţiunea de cezură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moţiunea de cenzură a picat cu 228 de voturi "pentru" faţă de 236 necesare.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Moţiunea de cenzură a picat cu 228 de voturi "pentru" faţă de 236 necesare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei