Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2010 - Anul XV, nr. 139 (4430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, noilor judecători CC: „Sunteţi neangajaţi politic, nu aveţi istorie în partide”

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, ieri, Iuliei Motoc şi lui Mircea Ştefan Minea, care au depus jurământul la Cotroceni ca reprezentanţi ai CC, că formează, alături de Petre Lăzăroiou, o nouă garnitură de judecători neangajaţi politic "care nu au istorie în partidele din care provin".

"Alături de domnul judecător Lăzăroiu, care a fost desemnat din partea Preşedintelui României, formaţi o garnitură de noi judecători, neangajaţi politic, care nu au istorie în partidele din care provin", a spus Băsescu.

El le-a urat succes judecătorilor în mandatul de nouă ani la Curtea Constituţională (CC) şi le-a spus că va fi "un mandat lung şi extrem de important".

"Am convingerea că alături de ceilalţi judecători ai Curţii Constituţionale veţi face ca deasupra proiectelor de legi şi a voinţei Parlamentului să se aşeze Constituţia ţării", a mai spus Băsescu.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de judecător la Curtea Constituţională de către Iulia Motoc şi Mircea Ştefan Minea a avut loc la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu.

Deputaţii din arcul guvernamental au reuşit, luni noapte, în şedinţa maraton de reluare a votului de numire a unui judecător la CC, să cumuleze majoritatea calificată necesară, de 168 de voturi, pentru a-şi impune propriul candidat, în condiţiile în care PSD şi PDL s-au abţinut de la vot.

Tot luni, rezultatul votului privind desemnarea judecătorului pentru CC a fost anunţat oficial la Senat, Antoanella Iulia Motoc, candidat propus de PDL, primind 71 de voturi, în timp ce liberalul Teodor Meleşcanu a obţinut 65 de voturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, noilor judecători CC: „Sunteţi neangajaţi politic, nu aveţi istorie în partide”.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, noilor judecători CC: „Sunteţi neangajaţi politic, nu aveţi istorie în partide”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei