Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2010 - Anul XV, nr. 81 (4372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Propunere de arestare a lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic, în cazul Cătălin Voicu

Judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost reţinuţi, joi, de procurorii DNA.

Ulterior, ei au fost duşi în arestul Direcţiei de Cercetări Penale.

Propunerea de arestare preventivă a celor trei a fost înaintată de către DNA Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În acest dosar, senatorul Cătălin Voicu a fost pus sub acuzare oficial în decembrie 2009 şi arestat în 23 martie, sub acuzaţiile de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, senatorul Cătălin Voicu ar fi uzat de influenţa sa, în schimbul unor foloase, în dosare în care erau interesaţi Costel Căşuneanu, senatorul PSD Alexandru Mazăre, omul de afaceri Marius Locic, Marian Oprişan, Maria Schultz - vicepreşedinta organizaţiei PSD Dolj, notarul Manuela Mitrea, liderul PNL Ludovic Orban.

În perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu ar fi primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Senatorul PSD ar fi intervenit pe lângă judecătorul Florin Costiniu ca, în schimbul unor foloase, să intervină pe lângă magistraţii instanţei supreme învestiţi cu soluţionarea favorabilă a unui dosar al SC PA&CO International SRL Bacău, care contesta atribuirea unei licitaţii privind lucrările de reabilitare a drumului naţional 76, între localităţile Ştei şi Beiuş.

În aceeaşi cauză, în a doua jumătate a anului 2009, Cătălin Voicu a cerut unor persoane cu influenţă în sfera politică să îi acorde sprijin politic în ocuparea unei funcţii în Guvernul României, în schimbul intervenţiilor sale pe lângă magistraţi din cadrul Tribunalului Bucureşti şi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea pronunţării unor hotărâri favorabile în care respectivele persoane aveau interese.

Totodată, senatorul Voicu ar fi pretins şi primit de la Marius Locic, administrator la SC Locic Imobiliare SRL şi acţionar majoritar la ziarele "Interesul Public" şi "Atac", suma de 119.000 lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi îi va determina să nu dispună măsura preventivă a reţinerii împotriva lui Locic şi să propună o soluţie de neurmărire penală în dosarul în care acesta era cercetat pentru înşelăciune, se arată în referatul prin care procurorii au cerut arestarea lui Cătălin Voicu.

Instanţa supremă a amânat pentru astăzi dimineaţă, la ora 8.00, judecarea propunerii procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a judecătorului Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu.

Judecătorul Corina Jîjie a luat, joi seară, decizia de amânare a procesului, după ce avocaţii au cerut termen pentru studierea dosarului.

Cei trei reţinuţi, însoţiţi de avocaţii lor, dar şi de membri ai familiilor, au rămas în sala în care ar fi trebuit să se judece procesul pentru a consulta conţinutul dosarului.

Soţia lui Florin Costiniu, Viorica Costiniu, a declarat, pentru MEDIAFAX, imediat după ce instanţa a decis amânarea procesului, că va rămâne alături de soţul ei cât timp acesta, împreună cu avocaţii, vor studia dosarul.

Ea a precizat că a şi participat la şedinţă - una care s-a terminat foarte repede, cu decizia de amânare - având în vedere că este membru al familiei unuia dintre cei vizaţi.

La şedinţa de judecată, care este, conform legii, una secretă, a mai participat, potrivit lui Costiniu, şi fratele omului de afaceri Marius Locic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Propunere de arestare a lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic, în cazul Cătălin Voicu.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Propunere de arestare a lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic, în cazul Cătălin Voicu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei