Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2010 - Anul XV, nr. 81 (4372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Agriculturii a plătit 225 milioane euro fermierilor, restanţe pentru 2009

Ministerul Agriculturii a plătit miercuri fermierilor peste 225 milioane euro, reprezentând restanţe pentru sprijinul sectorului agricol în anul 2009, a declarat secretarul de stat Adrian Rădulescu, care estimează că plăţile pentru suprafaţă vor fi finalizate până în luna iunie.

"Ieri am plătit restanţele din 2009, reprezentând sprijinul pentru sectorul agricol de aproape 225 milioane de euro. Din această sumă două milioane de euro pentru viticultură", a afirmat, ieri, Rădulescu.

El a adăugat că în ceea ce priveşte plăţile pe suprafaţă peste 50% dintre fermieri au primit banii, reprezentând 580.000 de agricultori

Oficialul ministerului a estimat că în luna mai, cel târziu 15 iunie, vor fi făcute toate plăţile pentru suprafeţele cultivate.

Totodată, Rădulescu a precizat că peste două săptămâni va fi discutată în şedinţă de Guvern ordonanţa privind rambursarea accizei pentru motorina folosită în agricultură.

"Am pregătit o serie de acte normative printre care cel care vizează recuperarea accizei la motorină, care va fi prezentat peste două săptămâni în Guvern. Fermierii, practic, nu-şi primesc banii la pompă, ci îşi vor recupera acciza plătită (...) Alte două proiecte vizează sprijinul pentru bunăstarea păsărilor şi a porcilor. Sunt două sectoare, respectiv pasăre şi porc, care dacă nu reuşim să le acordăm un sprijin pentru trimestrele trei şi patru riscăm să ne întoarcem la nivelul de acum zece ani. Cele două sectoare, în actuala conjunctură, sunt în declin total, iar cei care au făcut investiţii fără un minim de sprijin riscă să dispară", a afirmat Rădulescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Agriculturii a plătit 225 milioane euro fermierilor, restanţe pentru 2009.
 Vizualizări articol: 296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Ministerul Agriculturii a plătit 225 milioane euro fermierilor, restanţe pentru 20093.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei