Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 apr 2010 - Anul XV, nr. 80 (4371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rata şomajului a depăşit pragul de 15 la sută în Vaslui, cel mai ridicat procent din ultimii 15 ani

Rata şomajului în judeţul Vaslui a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, în condiţiile în care, la sfârşitul lunii martie, s-a înregistrat un procent record, de 15,3 la sută, în creştere cu 1,1 la sută faţă de luna februarie, Vasluiul fiind în topul judeţelor cu şomaj ridicat.

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui, numărul şomerilor aflaţi în evidenţele instituţiei a crescut cu peste 2.100 de persoane în ultima lună, astfel încât rata şomajului a ajuns la 15,3 la sută.

În aceste condiţii, numărul total al şomerilor înregistraţi în judeţul Vaslui a ajuns la 24.968 de persoane, dintre care mai puţin de jumătate, respectiv 11.843, sunt indemnizaţi.

"Creşterea spectaculoasă este explicată prin numărul mare de asistaţi social care, trimestrial, conform Legii 416/2001, se prezintă la agenţie pentru a fi luaţi în evidenţele noastre şi a obţine acea adeverinţă necesară la primărie. Oricum, dacă este să privim în urmă, am putea spune că din perioada anilor 1993-1995 nu s-a mai înregistrat o rată a şomajului atât de mare, cu depăşirea pragului psihologic de 15 la sută", a declarat, ieri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Elena Baba.

Oficialii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui sunt optimişti şi cred că rata şomajului ar putea scădea în următoarele luni, în condiţiile în care reîncep lucrările sezoniere în construcţii şi agricultură.

Cu o rată a şomajului de 15,3 la sută, Vasluiul se menţine în topul judeţelor cu cel mai ridicat nivel al şomajului, în condiţiile în care, de trei luni consecutiv, se află pe locul doi în ţară la acest capitol, după judeţul Mehedinţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rata şomajului a depăşit pragul de 15 la sută în Vaslui, cel mai ridicat procent din ultimii 15 ani.
 Vizualizări articol: 350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rata şomajului a depăşit pragul de 15 la sută în Vaslui, cel mai ridicat procent din ultimii 15 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei