Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 apr 2010 - Anul XV, nr. 80 (4371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vot

Moţiunea simplă pe Educaţie a fost respinsă de plenul Senatului

Moţiunea simplă pe Educaţie a fost respinsă, ieri, în plenul Senatului, întrunind doar 51 de voturi "pentru" din cele 69 de voturi necesare pentru aprobare.

Au fost înregistrate 65 de voturi "împotrivă" şi 51 de voturi "pentru". Nu au existat abţineri.

Ministrul Educaţiei a fost prezent la dezbaterile din plen.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut lui Funeriu să nu încerce să arondeze ideea de reformă în învăţământ unui singur partid. El a arătat că toată lumea trebuie să accepte ideea că ministrul Educaţiei face politică, că slujitorii şcolii nu sunt birocraţi şi că învăţământul a ajuns să fie în ultimii douăzeci de ani un "poligon de tragere".

"Niciodată cuvântul reformă nu a înflorit mai mult decât în domeniul Educaţiei. Am un junghi când aud că mai vine una (n.r. reformă)", a declarat Antonescu.

Senatorul PNL i-a amintit ministrului Funeriu care s-a plâns de greaua moştenire pe care a primit-o atunci când şi-a preluat mandatul că titular la ace st minister a fost înaintea sa, ca ministru interimar, premierul Emil Boc.

Pe de altă parte, senatorul independent Liviu Câmpanu a declarat că reprezentanţii grupului sunt alături Funeriu "pe drumul dialogului, moderaţiei şi urmăririi interesului cetăţeanului".

"Colegii din grupul independenţilor susţin Legea Educaţiei naţionale. Senatorii din grupul parlamentar independent vot fi alături de dumneavoastră atâta timp cât continuaţi pe această cale justă a dialogului, a moderaţiei, a interesului cetăţeanului, pentru că suntem conştienţi de nevoia urgentă de reformare a sistemului educaţionale. Exprim încrederea şi speranţa că veţi avea uşa deschisă ideilor şi propunerilor noastre cu privire la acest demers greu, dar cu efecete pozitive pe termen lung", a spus Câmpanu.

 

Funeriu: Salariile a 30.000 de învăţători cu studii superioare au crescut cu 15 la sută

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a spus, ieri, în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple pe tema Educaţiei, că salariile a 30.000 de învăţători cu studii superioare au crescut cu 15 la sută şi a precizat că la preluarea sistemului a găsit haos din punct de vedere al salarizării.

"La numai o lună şi jumătate de mandat au crescut cu 15 la sută salariile a 30.000 de învăţători cu studii superioare", a spus Funeriu la dezbaterea moţiunii.

El a criticat faptul că a găsit, la preluarea sistemului, haos din punct de vedere al salarizării, dând exemplul unor profesori cu acelaşi grad didactic, dar cu salarii diferite. Funeriu a arătat că, în acest moment, ca urmare a Legii salarizării unitare, 97 la sută dintre dascăli au intrat în normalitate din punct de vedere al echivalenţei dintre muncă şi salarizare.

Ministrul Educaţiei a precizat că în sistem există salarii mici la debutanţi şi la personalul didactic auxiliar, adăugând că, împreună cu premierul Emil Boc, lucrează la creşterea acestor salarii.

Funeriu a mai spus că bugetul Educaţiei prevede 10 milioane de lei pentru microbuze şcolare şi alte 10 sau 15 milioane de lei până la sfârşitul anului în curs.

Ministrul Educaţiei a mai arătat că au fost deblocate fonduri pentru proiecte în valoare de 800 de milioane de lei, fiind deblocat şi un program cu finanţare externă pentru construirea a 750 de grădiniţe.

 

Guvernul vrea să se reunească, luni, în şedinţă, pentru a aproba legea educaţiei

Guvernul intenţionează să se reunească, luni, în şedinţă, pentru a aproba proiectul legii educaţiei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

"Se ia în calcul organizarea unei şedinţe extraordinare de guvern, în care să fie adoptat proiectul de lege. În şedinţa de miercuri a fost analizat stadiul elaborării documentului", au arătat sursele citate.

După şedinţa din 17 martie, premierul Emil Boc a anunţat că proiectul de lege privind educaţia naţională a fost discutat şi avizat de Guvern, într-o primă lectură, urmând să fie prezentat în dezbatere publică pentru o perioadă de două săptămâni, la finalul căreia va fi dezbătut din nou în Guvern în vederea aprobării finale.

Ulterior, Executivul a amânat adoptarea proiectului de lege, pentru a analiza propunerile avansate în vederea modificării actului normativ.

Proiectul a fost discutat, ieri, de reprezentanţii ministerului de resort cu cei ai sindicatelor, iar astăzi va fi prezentat într-o nouă dezbatere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moţiunea simplă pe Educaţie a fost respinsă de plenul Senatului.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moţiunea simplă pe Educaţie a fost respinsă de plenul Senatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei