Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2009 - Anul XIV, nr. 271 (4257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autorităţile române au descoperit 21 de site-uri frauduloase de tonuri de apel

Autorităţile române au descoperit 21 de site-uri care vindeau pe internet conţinut media pentru telefoane mobile (tonuri de apel, fonturi etc.) a căror activitate încălca legislaţia de protecţie a consumatorului din Uniunea Europeană, se arată într-un raport prezentat marţi de Comisia Europeană.
Dintre cele 40 de site-uri verificate iniţial de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) la iniţiativa CE, 38 au fost investigate pentru nerespectarea legislaţiei, iar dintre acestea 21 încălcau reglementările de protecţie a consumatorului. În cazul a 16 dintre ele, problemele au fost corectare sau site-urile închise, reiese din raportul care concluzionează 18 luni de anchetă în statele UE, Norvegia şi Islanda.
România, Ungaria şi Austria sunt statele membre UE cu cel mai mare număr de site-uri frauduloase (21).
Principalele probleme semnalate de raport sunt nereguli legate de informaţiile cu privire la preţul ofertei, absenţa totală sau parţială a informaţiilor necesare pentru contactarea comerciantului şi prezentarea în mod înşelător a unor date, se arată într-un comunicat al CE.
La nivelul Europei au fost verificate, de către autorităţile pentru protecţia consumatorului din 27 de state membre, Norvegia şi Islanda, 554 de site-uri care vindeau conţinut media pentru telefoanele mobile. În cazul a 486 de pagini de internet au fost declanşate anchete, iar suspiciunile autorităţilor s-au confirmat pentru 301 dintre acestea. Un număr de 159 site-uri au fost "corectate" şi 54 au fost închise.
"Cele trei probleme principale au fost următoarele: preţuri neclare (de exemplu, informaţia lipsea sau era incompletă); absenţa unor informaţii comerciale complete; şi publicitatea înşelătoare, în special cea pentru tonuri de apel «gratuite», atunci când, în realitate, consumatorul este obligat să plătească un abonament", se arată în comunicatul CE.
Comunicatul Comisiei evidenţiază cazul Italiei, unde autorităţile au impus amenzi în valoare totală de două milioane de euro firmelor care vindeau fraudulos tonuri de apel.
Potrivit celor mai recente estimări ale CE, valoarea totală a vânzărilor de tonuri de apel în Europa se plasează în jurul cifrei de 700 milioane de euro pe an.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile române au descoperit 21 de site-uri frauduloase de tonuri de apel.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile române au descoperit 21 de site-uri frauduloase de tonuri de apel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei