Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2009 - Anul XIV, nr. 218 (4204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc a fost primit în audienţă privată de către Papa Benedict al XVI-lea

Premierul Emil Boc, aflat în vizită oficială în Italia, a fost primit, ieri, în audienţă privată de către Papa Benedict al XVI-lea.
Şeful Guvernului a fost primit în salonul sălii în care Suveranul Pontif acordă audienţa generală săptămânală, pentru aproximativ zece minute.
El i-a dăruit Suveranului Pontif un vas de sticlă albastră cu fir de aur, realizat de artistul Ioan Nemţoi, a cărui galerie se află pe Calea Victoriei, în apropierea locuinţei din Bucureşti a premierului.
Surse din delegaţia premierului au declarat că şeful Guvernului a primit la rândul său din partea Papei Benedict al XVI-lea un stilou personalizat.
Într-un comunicat transmis ulterior de Guvern se arată că şeful Executivului a mulţumit Suveranului Pontif pentru sprijinul pe care Biserica Catolică îl acordă comunităţilor religioase româneşti din diaspora, în special din Italia.
În acest sens, premierul Emil Boc a arătat că parohiile româneşti "sunt găzduite cu generozitate" de episcopii şi parohii catolice, iar acest sprijin facilitează integrarea românilor care trăiesc şi muncesc în Italia.
"Comunităţile religioase româneşti au un rol complex în afirmarea şi păstrarea identităţii religioase, culturale şi naţionale, a adăugat primul-ministru în timpul audierii private acordată de Papa Benedict al XVI-lea. În acest context, şeful Executivului şi Suveranul Pontif au evidenţiat importanţa promovării valorilor creştine în întreaga Europă, precum şi necesitatea angajării unui dialog al culturilor şi civilizaţiilor", se mai arată în comunicat.
Premierul Emil Boc se află, şi astăzi, în vizită oficială în Italia.

 

Berlusconi l-a felicitat pe Boc pentru "simpaticii colaboratori"

Prim-ministrul italian Silvio Berlusconi l-a felicitat pe premierul Emil Boc, la finalul întâlnirii organizate la Roma, pentru "simpaticii săi colaboratori", arătând că s-a simţit foarte bine în compania acestora, în timpul discuţiilor desfăşurate, miercuri, în Capitala Italiei.
"Îi mulţumesc primului-ministru pentru vizită şi îl felicit pentru simpaticii colaboratori pe care îi are şi cu care ne-am simţit foarte bine", a spus Berlusconi, într-o conferinţă de presă.
Din delegaţia română mai fac parte ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, ministrul Economiei, Adriean Videanu, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, şi secretarul de stat la Cancelaria premierului Ştefania Ferencz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc a fost primit în audienţă privată de către Papa Benedict al XVI-lea.
 Vizualizări articol: 387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc a fost primit în audienţă privată de către Papa Benedict al XVI-lea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei