Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 sep 2009 - Anul XIV, nr. 217 (4203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părinţii, amendaţi cu sume între 500 şi 1.000 de lei dacă nu trimit copiii la şcoală

Părinţii, tutorii sau susţinătorii legali vor fi amendaţi cu sume între 500 şi 1.000 de lei dacă nu îşi trimit copiii la şcoală, aceştia având dreptul de a alege forma de învăţământ şi felul educaţiei minorilor.
Potrivit proiectului legii educaţiei naţionale, părinţii, tutorii sau susţinătorii legali sunt obligaţi să ia măsuri pentru asigurarea frecvenţei şcolare a elevului în învăţământul obligatoriu.
"Nerespectarea acestei prevederi din culpa părintelui, a tutorelui legal instituit sau a susţinătorului legal constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 500 de lei şi 1.000 de lei. Constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzii se fac de către persoane anume desemnate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, printr-o metodologie comună", se arată în proiectul de act normativ pentru care Guvernul îşi asumă răspunderea.
Părintele sau tutorele are dreptul de a alege forma de învăţământ şi felul educaţiei copilului minor, respectiv dacă urmează învăţământul obligatoriu în limba română sau în limba unei minorităţi naţionale. Tot acesta hotărăşte şi cu privire la învăţarea de către copil a religiei.
În termen de zece luni de la data intrării în vigoare a legii educaţiei, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării va elabora normele metodologice, regulamentele şi instrucţiunile ce decurg din aplicarea actului normativ, care vor fi publicate în Monitorul Oficial.
Guvernul şi-a angajat ieri răspunderea asupra proiectelor de lege privind educaţia naţională, salarizarea unitară a personalului bugetar şi reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice.
Executivul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.
Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Executiv se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatoriu pentru Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii, amendaţi cu sume între 500 şi 1.000 de lei dacă nu trimit copiii la şcoală .
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părinţii, amendaţi cu sume între 500 şi 1.000 de lei dacă nu trimit copiii la şcoală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei