Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2009 - Anul XIV, nr. 109 (4095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liber la tratament

Generalul Stănculescu a părăsit pentru un an Spitalul Penitenciar Jilava

Victor Athanasie Stănculescu a ieşit din Spitalul Penitenciar Jilava după ce Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis, ieri, eliberarea lui pentru un an, pentru rezolvarea problemelor de sănătate.

Stănculescu a afirmat, la ieşirea din închisoare că nu credea într-o atare soluţie, însă a sperat în ea, arătând că va merge să-şi trateze afecţiunile de care suferă.

Întrebat care e primul loc în care va merge după ieşirea din închisoare, fostul general a răspuns că se va duce direct acasă şi că zilele următoare va merge la un spital de neurologie, dar şi la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru a-şi rezolva problemele de la inimă. În plus, Stănculescu a vorbit şi despre o operaţie de prostată.

Stănculescu a calificat condiţiile din Spitalul Penitenciarului Jilava drept "acceptabile", însă nu pentru un om de vârsta sa, arătând că a împărţit camera cu fostul general Mihai Chiţac, alături de care a fost condamnat.

Fostul general Stănculescu a mai declarat jurnaliştilor care-l aşteptau că, în urmă cu două zile, a împlinit vârsta de 81 de ani. El a subliniat că problemele sale de sănătate sunt evidente, dând exemplu faptul că ieri dimineaţă a avut tensiune de "14 cu 7", iar la consultaţia dinaintea eliberării avea tensiunea "19 cu 10".

Stănculescu a refuzat să dea declaraţii suplimentare şi, fiind aşteptat de câţiva membri ai familiei, s-a urcat în maşina acestora şi a plecat către casă.

 

Liber pentru un an, cu restricţii

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a admis, ieri, cererea lui Victor Athanasie Stănculescu de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani la care fusese condamnat şi a dispus ca, timp de un an, acesta să fie liber pentru a-şi rezolva problemele de sănătate, el fiind eliberat câteva ore mai târziu. Instanţa a fixat şi o serie de restricţii pe care Victor Athanasie Stănculescu trebuie să le respecte.

Astfel, acesta nu are voie să părăsească municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov fără acordul instanţei. El trebuie să se prezinte, ori de câte ori este chemat, la poliţia de pe raza sectorului unde locuieşte şi să nu poarte nici un fel de armă.

Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată pe loc cu recurs de către procurii Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Recursul se va judeca la Curtea Militară de Apel.

În urmă cu o săptămână, în timpul procesului de la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, avocaţii lui Stănculescu au spus instanţei că acesta este foarte bolnav, două dintre bolile cele mai grave fiind cataracta, în stare avansată, precum şi o serie de afecţiuni neurologice care i-ar putea provoca un atac vascular.

 

15 ani de detenţie pentru Stănculescu şi Chiţac

În 16 octombrie 2008, judecătorii instanţei supreme l-au condamnat pe Victor Athanasie Stănculescu la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav şi la cinci ani de interzicere a unor drepturi. Totodată, el a mai primit şapte ani şi şase luni de detenţie pentru tentativă la omor deosebit de grav, pedeapsa fiind asociată cu patru ani de interzicere a unor drepturi. Prin contopire, Stănculescu trebuie să execute pedeapsa cea mai grea, de 15 ani, la care se adaugă şi pedeapsa degradării militare.

Tot la 15 ani de detenţie şi cinci ani de interzicere a unor drepturi a fost condamnat şi Mihai Chiţac, pentru omor deosebit de grav. La această pedeapsă s-a adăugat şi cea privind degradarea militară.

În perioada 17-20 decembrie 1989, la Timişoara, s-au înregistrat 72 de morţi şi 253 de răniţi, prin împuşcare. De asemenea, o femeie a fost călcată de tanc, pe Podul Decebal, iar alte 43 de persoane au fost bătute de către forţele de represiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Generalul Stănculescu a părăsit pentru un an Spitalul Penitenciar Jilava.
 Vizualizări articol: 428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Generalul Stănculescu a părăsit pentru un an Spitalul Penitenciar Jilava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei