Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 feb 2009 - Anul XIV, nr. 39 (4025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicii de familie: Sporurile pentru grad profesional şi rural cu condiţii grele, păstrate în 2009

Sporurile pentru grad profesional şi pentru mediul rural cu condiţii grele vor fi păstrate şi în 2009, a anunţat, ieri, conducerea Patronatului Naţional al Medicilor de Familie şi a Societăţii Naţională de Medicina Familiei, după întâlnirea cu ministrul Sănătăţii şi preşedintele CNAS.

În urma discuţiilor de ieri între ministrul Sănătăţii, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Patronatul Naţional al Medicilor de Familie (PNMF) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) s-a stabilit că în trimestrul întâi alocaţiile pentru asistenţa medicală primară vor rămân conform actului adiţional 2008 şi se încheie ca atare, fără regularizări negative.

"Contractul-cadru 2009, cu începere de la 1 aprilie 2009, vizează trimestrele II, III şi IV ale anului 2009. Pentru acest contract, valoarea minimă garantată per capita este 4,1 lei şi valoarea minimă garantată per serviciu este de 1,5 lei, cu păstrarea raportului per capita /per serviciu de 80 pe 20 pentru tot anul 2009. Acest contract se referă la fondurile din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi nu include programele naţionale de sănătate, care vor fi contracte separate, cu finanţare bugetară", potrivit unui comunicat al celor două organizaţii profesionale.

La întâlnirea de la Ministerul Sănătăţii s-a mai decis păstrarea sporurile pentru grad profesional şi rural cu condiţii grele.

În plus, potrivit medicilor de familie, ministrul Ion Bazac şi-a arătat disponibilitatea pentru o mai bună comunicare în cadrul Comisiei de medicina familiei a Ministerului Sănătăţii, care va cuprinde obligatoriu medici practicieni de medicina familiei, membrii din boardul SNMF, preşedintele PNMF şi eventual cadre didactice din catedrele de medicina familiei.

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi cea a Ministerului Sănătăţii au spus că vor renunţa la controalele anunţate la nivel naţional în perioada 18 - 20 februarie, atunci când medicii de familie urmau să intre în concediu de odihnă şi de studiu, potrivit surselor citate.

De asemenea, potrivit medicilor de familie, ministrul Sănătăţii le-a spus că începând cu 1 iulie ar putea fi introdus sistemul de co-plată.

Conducerea SNMF şi a PNMF au recomandat, ieri, medicilor de familie să renunţe la concediile programate în perioada 18 - 20 februarie, dar să continue strângerea de semnături pentru o iniţiativă legislativă în domeniu.

Medicii de familie au început să depună, de luni, la Casele de asigurări de sănătate, cereri prin care anunţă că, de miercuri ar putea intra în concediu de odihnă sau de studii, în perioada 18-20 februarie, în semn de protest faţă de alocaţia bugetară pe 2009.

În urma acestor acţiuni, Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiilor de sănătate publică luarea măsurilor necesare în condiţiile în care, în urma controalelor, organizate în perioada 18-20 februarie, se vor găsi cabinete ale medicilor de familie fără înlocuitor, inclusiv rezilierea contractului cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi cea a Municipiului Bucureşti.

La rândul său, CNAS a transmis caselor judeţene de asigurări de sănătate un document în care le solicită să verifice, prin acţiuni de control, îndeplinirea condiţiilor contractuale privind respectarea programului de lucru şi asigurarea continuităţii în asigurarea asistenţei medicale primare.

Medicii de familie au calificat deciziile drept acţiuni de intimidare, precizând că acestea nu au susţinere legală în contractul cadru 2008 şi în normele acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie: Sporurile pentru grad profesional şi rural cu condiţii grele, păstrate în 2009.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii de familie: Sporurile pentru grad profesional şi rural cu condiţii grele, păstrate în 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei