Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 ian 2009 - Anul XIV, nr. 22 (4008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sistemul taxelor în România, unul dintre cele mai împovărătoare din lume

CE a atras atenţia în documentul care analizează în detaliu implementarea Strategiei de la Lisabona în fiecare ţară, în 2008, că în România este unul dintre cele mai "împovărătoare sisteme de taxe din lume", companiile plătind anual 113 taxe la stat.

Potrivit raportului de evaluare în detaliu pentru fiecare ţară a stadiului Implementării Reformelor Structurale din cadrul Strategiei de la Lisabona în contextul Planului European de Recuperare Economică, în anul 2008, prezentat miercuri de CE, printre recomandările Consiliului pentru România în domeniul politicilor microeconomice figurează "adoptarea de măsuri pentru reducerea substanţială a reglementării excesive (red-tape), în scopul eliminării unei importante surse de corupţie, şi îmbunătăţirii mediului de afaceri".

Documentul, a cărui evaluare este aferentă anului 2008, precizează că "în pofida mai multor anunţuri politice la nivel înalt şi a adoptării unei Strategii pentru o legiferare mai bună, eliminarea efectivă şi simplificarea procedurilor şi autorizaţiilor a fost amânată".

"România continuă să aibă unul dintre sistemele administrative de taxe cele mai împovărătoare din lume, companiile plătind 113 taxe pe an", avertizează CE.

"Şi, deşi angajamentul României de a reduce cu 25 % taxele administrative până în anul 2012 este binevenit, în cazul în care vor fi adoptate acţiuni precise acest scop va putea fi atins mult mai repede", adaugă documentul.

La acelaşi capitol, "Politici microeconomice", documentul atrage de asemenea atenţia că implementarea Strategiei Naţionale pentru Cercetare şi Dezvoltare , aferentă perioadei 2007-2013 este în curs dar există în continuare provocări majore.

În acest sens, CE atrage atenţia că obiectivele creşterii procentului alocat cercetării la 1 % din PIB până în 2010 ar trebui urmărit în paralel cu o reformă a sistemului de cercetare şi cu măsuri care să contracareze factorii care constituie un obstacol pentru obţinerea de inovaţii.

"România ar trebui să creeze un sistem de monitorizare cuprinzător, bazat pe standarde internaţionale, pentru a măsura rezultatele în acest domeniu şi a face ajustările necesare", precizează documentul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistemul taxelor în România, unul dintre cele mai împovărătoare din lume.
 Vizualizări articol: 377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sistemul taxelor în România, unul dintre cele mai împovărătoare din lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei