Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 ian 2009 - Anul XIV, nr. 22 (4008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu: Noua evaluare economică va arăta mai rău ca cea din noiembrie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la Ministerul de Finanţe, că astăzi va fi prezentată o nouă evaluare publică care "va arăta mai rău decât cea din noiembrie-decembrie" şi că se va face o corecţie a indicelui de creştere economică, la nivel global, de la 2,2% la 1,5%.

"Mâine (n.n.- astăzi) va fi o nouă evaluare care va fi făcută publică şi va arăta mai rău decât cea din octombrie-noiembrie, făcută de organismele internaţionale cu privire la evoluţiile crizei în Europa şi la nivel global", a spus Băsescu.

Întrebat la ce se referă când vorbeşte despre o situaţie care "va arăta mai rău", Băsescu a răspuns că se referă la deprecierea situaţiei economice globale.

"De exemplu se va face o corecţie la evaluarea creşterii economice globale, care va fi coborâtă de la 2,2 la 1,5 iar în acest context Europa este extrem de afectată", a spus Băsescu.

La plecarea de la discuţiile pe buget de la Ministerul Finanţelor, preşedintele Băsescu a declarat că a venit pentru a prezenta sindicatelor şi patronatelor situaţia economică a României.

Băsescu a spus că a dorit să prezinte şi mediul în care economia românească evoluează, "adică recesiunea care va fi foarte puternică în statele vechi ale Uniunii Europene, state care reprezintă principala piaţă a României".

Întrebat dacă a pledat pentru îngheţarea salariilor în sistemul bugetar el a răspuns că nu, menţionând că a venit la sediul Ministerului de Finanţe pentru a prezenta o realitate în care evoluează România.

"Iar soluţia nu poate fi decât rezultatul discuţiilor Guvern-Patronate-Sindicate", a mai spus Băsescu.

 

Băsescu a propus să nu mai fie acordate nici sporuri

Preşedintele CNSLR Frăţia Marius Petcu a declarat, ieri, după discuţiile de la Palatul Cotroceni, că tema discuţiilor cu preşedintele Traian Băsescu a fost moratoriul pe şase luni în cazul creşterii salariilor şi pensiilor, iar şeful statului a propus să nu mai fie acordate nici sporuri.

Petcu a spus că sindicaliştii se aşteptau să fie prezentată situaţia complicată din economie, iar dorinţa de îngheţare a salariilor pe o perioadă de şase luni a fost subiectul principal în discuţiile cu şeful statului.

Totodată, liderul sindical a precizat că propunerea referitoare la moratoriu a fost însoţită de un amendament de neacordare a sporurilor salariale.

Liderii sindicali i-au cerut preşedintelui Băsescu să nu mai intervină în negocierile dintre Guvern şi partenerii sociali, au declarat, la finalul discuţiilor preşedintele CNSLR Frăţia Marius Petcu şi cel al BNS, Dumitru Costin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Noua evaluare economică va arăta mai rău ca cea din noiembrie.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Noua evaluare economică va arăta mai rău ca cea din noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei