Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 ian 2009 - Anul XIV, nr. 22 (4008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Donaţie

Deputatul Sanda Ardeleanu îşi donează indemnizaţia de prorector celui mai bun student

Deputatul PD-L de Suceava, prof. univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, renunţă la indemnizaţia pe care o primeşte în calitate de prorector al Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, în favoarea unui student în anul III, cu bune rezultate, de la specializarea Limba franceză-Limba română sau Limba franceză- altă limbă străină.

Indemnizaţia, în valoare de 1.081 lei brut, va fi donată pe toată perioada celor 4 ani de mandat de parlamentar, celui mai bun student de la una din specializările menţionate.

„Am propus acest lucru conducerii universităţii, care în principiu a fost de acord. Doresc să stimulez şi adresabilitatea către limba franceză”, a precizat Sanda-Maria Ardeleanu.

Deputatul ne-a declarat, ieri, că îşi va păstra atât funcţia de prorector, cât şi catedra de la Facultatea de Litere concomitent cu exercitarea activităţii în Parlament, deoarece legislaţia îi permite, fără a avea nevoie de aprobarea Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

 

La universitate, prof. dr. Ardeleanu are cursuri doar sâmbăta

Preventiv, deputatul sucevean a solicitat, ieri, Camerei Deputaţilor, lămuriri suplimentare în legătură cu compatibilitatea dintre activitatea didactică şi statutul de parlamentar, iar răspunsul primit a fost acela că nu are nevoie de nici un acord din partea Camerei.

„Nu mai am ore la ciclul I licenţă, în semestrul doi am ore doar la masterat, adică doar sâmbăta. Vineri, până la ora 16.00, am activitate la biroul parlamentar, iar sâmbăta la universitate. Se lucrează în regim modular, deci nu este nici o problemă să-mi îndeplinesc obligaţiile didactice”, a spus Sanda-Maria Ardeleanu.

Singura funcţie la care a renunţat este cea de purtător de cuvânt, care ar fi presupus prezenţa zilnică la universitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Sanda Ardeleanu îşi donează indemnizaţia de prorector celui mai bun student.
 Vizualizări articol: 2528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Deputatul Sanda Ardeleanu îşi donează indemnizaţia de prorector celui mai bun student3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MINCIUNA SAU MINCIUNICA SANDEI-MARIA ARDELEANU ??? trimis de
(29 ian 2009, 11:20:03
DOMNILOR JURNALISTI DE CE NU A-TI VERIFICAT INAINTE DE A SCRIE ACEST ARTICOL DACA DOMANA SANDA-MARIA ARDELEANU ARE O ASEMENEA INDEMNIZATIE DE 1.081 LEI BRUT CAT SUSTINE DUMNEAEI CA O VA DONA ACESTUI STUDENT ???
2.   MINCIUNA DIN SPATELE ZAMBETELOR AFISATE ??? trimis de
(29 ian 2009, 11:27:37
PE CINE MINTE DOAMNA PRORECTOR SANDA-MARIA ARDELEANU ATUNCI CAND AFIRMA CA ARE O INDEMNIZATIE DE DOAR 1.081 LEI BRUT ???

SUCEVENII STIMABILA DOAMNA CUNOSC FOARTE BINE CAT CASTIGA UN PROFESOR UNIVERSITAR LA SUCEAVA MAI ALES CU FUNCTIE DE CONDUCERE PLUS CAT MAI CASTIGA DIN ASA ZISELE MICI "ATENTII OFERITE DE STUDENTI" .

3.   DECLARATIA DE AVERE SPUNE CU TOTUL ALTCEVA trimis de
(29 ian 2009, 11:42:11
STIMABILA DOAMNA PRORECTOR SANDA-MARIA ARDELEANU IN DECLARATIA DVS DE AVERE DE LA PARLAMENTUL ROMANIEI SCRISA SI SEMNATA DE DVS NU REIESE FAPTUL CA A-TI AVEA UN ASEMENEA SALAR CI DIMPOTRIVA DE 6 ORI MAI MARE .

CA SA STIE MAI BINE SUCEVENII ADEVARUL CA NU CASTIGATI 1.081 LEI BRUT SI 12.972 ANUAL CAT AFIRMATI DECLARATIA DE AVERE ARATA CA LUNAR IN PREZENT (FARA MAJORAREA MULT PROMISA DE GUVERN DE 50%) A TI CASTIGA DIN CONTRA 6.144 LEI (61.144.000 RON) IAR ANUAL 73.728 (737.728.000 RON)
4.   E altceva trimis de
(29 ian 2009, 11:42:37
Indemnizatia reprezinta un spor salarial si nu salariul �n sine.
5.   DECLARATTIA DE AVERE MAI SPUNE SI ALTCEVA trimis de
(29 ian 2009, 11:54:00
DOAMNA PRORECTOR SANDA-MARIA ARDELEANU CONFORM DECLARATIEI DE AVERE FACUTA PUBLIC PE SITE-UL CAMEREI DEPUTATILOR AR MAI CASTIGA INAFARA DE CEI 6.144 LEI (61.144.000 RON) LUNAR SI ANUAL 73.728 (737.728.000 RON) DE LA UNIV. ST.CEL MARE SUCEAVA IN PLUS SI DE LA UNIVERSITATEA DIN CHISINAU 15.000 LEI MOLDOVENESTI CARE AR INSEMNA 4.746 LEI ( 47.460.000 RON ).
6.   Propun trimis de
(29 ian 2009, 13:10:56
eu zic d-na deputat sa donati salariul de parlamentar, ca tot ati spus ca nu ati candidat pt bani ci pt a a face ceva pt tara . demonstrati-ne !
7.   ALTA FUFA trimis de
(29 ian 2009, 16:44:25
Oameni buni ,nimeni nu va face nimic pentru voi mai mult decat pentru interesul personal...Continuati sa-i credeti si sa-i votati...Astia suntem si o mai spun de o mie de ori ca NE MERITAM SOARTA...
8.   Daca face nu e bine...ce sa mai intelegi? trimis de
(30 ian 2009, 10:00:28
Eu chiar nu mai inteleg care e problema sucevenilor? Nu mai putem sa ne bucuram de un gest frumos, chiar daca in acest caz are si un substrat politic? Dna Ardeleanu doneaza indemnizatia de prorector(deci doar cea de conducere, nu tot salariul)...e o chestie fantastica. Un student va primi ceva in plus fata de ce-i pot da parintii si va fi stimulat sa invete mai bine. Va fi o bucurie imensa pt acest student. Poate parintii lui castiga minumul pe economie si nici macar nu isi pot permite sa-l ajute cu mare lucru. Dna Ardeleanu face ceva ce altor politicieni nici macar nu le trece prin minte ca ar putea face pt ca nu-si vad decat interesul personal. Si eu sunt studenta la litere si daca as primi asa un cadou nu as putea decat sa ma bucur si sa multumesc celui care a facut-o , indiferent de motive. Oricum dna Ardeleanu este UN PROFESOR SI UN OM extraordinar, calitati care, demonstreaza acum, nu au disparut odata cu intrarea in politica

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei