Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 ian 2009 - Anul XIV, nr. 22 (4008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


„Onorabilul” loc 15

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ufff, că tare greu ne-a fost! Nouă, telespectatorilor, că doar n-am omorât pe nimeni ca să fim pedepsiţi să îndurăm atâtea, în nici două săptămâni. Vorbesc de „mondialele” de handbal, promiţându-vă că o fac pentru ultima oară.

Ultimele noastre două meciuri acolo au fost imaginea perfect fidelă a întregii noastre participări la competiţie: varză în faţa celor cu adevărat buni (Spania) nimeriţi în seria „de consolare” cu totul accidental, dar lei când am dat peste unii la fel de amărâţi ca noi, ba parcă şi mai şi: Rusia, contra căreia am jucat, ca în bancurile cu nebuni, meciul pentru „bronzul” virtual... din seria a doua valorică, adică pentru locul 15! Rămâne, totuşi, ca o mare realizare, în numele tuturor golăniilor pe care de-a lungul timpului le-am îndurat din partea lor. N-am să reamintesc de câte ori ne-au furat la gimnastică ori la box (pe vremea când mai aveam şi noi boxeri adevăraţi), ci doar o altă victorie (pe bune) istorică a handbaliştilor noştri: aceea de la Olimpiada de la Moscova, de la ei de-acasă, pe care o boicotase toată lumea civilizată, în semn de protest faţă de invazia rusălăilor în Afghanistan (nu-i vorbă, că la următoarea Olimpiadă, cea de la Los Angeles, din 1984, la „schimburi culturale”, probabil, nu s-au prezentat nici ruşii, nici alţi comunişti, exceptând România care a simţit că-i rost de umplut câţiva saci cu medalii, şi colo, şi dincolo!). La Moscova, a fost atunci un meci demenţial, în care ruşii ne conduceau la scor şi se anunţa un veritabil dezastru. Pe ai noştri, din senin, i-a lovit însă, în repriza a doua, un soi de demenţă colectivă (şi pozitivă!) încât am întors căruţa şi le-am stricat ruşilor mândreţe de petrecere. Nici nu mai ţin minte scorul, dar ştiu că niciodată în viaţă n-am trăit asemenea emoţii, nici măcar la Barcelona - Steaua ori la admiterea la facultate!

...Iar acum, văzând alaltăieri două echipe leşinate, bătându-se (e un fel de-a zice) pentru locul 15, nici nu ştiam ce mă-ncearcă mai tare: mila sau sila? De unde cu doar o săptămână mai devreme văzusem ambele echipe în meciuri adevărate, cu miza calificării, cu buşituri la limita omuciderii între jucători, acum cu toţii păreau nişte domnişori ieşiţi la un picnic, varianta englezească de la începutul secolului XX: numai mâini întinse celui căzut, numai scuze şi numai mângâieri dacă se întâmpla vreun fault. A fost meciul de handbal cu cea mai mare cantitate de lehamite pe care l-am văzut vreodată. S-au înscris 80 de goluri (42-38!), ceea ce nu mai necesită comentarii. Am câştigat noi. Ce?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Onorabilul” loc 15.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Onorabilul” loc 155.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei