Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 ian 2009 - Anul XIV, nr. 22 (4008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Probleme

Mansardare cu scandal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cinci centimetri de polistiren stau la baza unui conflict declanşat între locatarii unui bloc din Burdujeni şi firma care s-a apucat să îl mansardeze, pentru a scoate la vânzare apartamentele obţinute astfel.

Mai exact, scandalul a fost declanşat în momentul când, la începutul lunii decembrie, firma Ovimansard s-a apucat să izoleze termic o laterală a blocului 97 de pe strada Bujorilor, dar cu polistiren cu o grosime de 5 cm, nu de 10 cm, cum doreau locatarii blocului.

În vreme ce proprietarii apartamentelor susţin că de la început s-au înţeles cu firma să le izoleze termic blocul cu polistiren de 10 cm, patronul Ovimansard, Petre Ovidiu, spune că asta e o cerinţă a lor apărută după semnarea actelor şi după realizarea proiectului de refacere a faţadei blocului.

“Proiectantul e cel care a stabilit că la blocul respectiv trebuie pus polistiren de 5 cm. Nu pot eu acum să încalc proiectul, pentru că ei s-au gândit mai târziu că ar vrea de fapt să fie de 10 cm. Sunt blocuri la care se pretează să foloseşti de 10, dar aici riscăm să facem mai mult rău locatarilor, dacă nu am respecta proiectul, pentru că se pot trezi cu igrasie pe pereţi. În plus, în nici un act legal nu avem specificată cerinţa de a realiza cu polistiren de 10, ci doar realizarea termoizolaţiei cu polistiren şi tencuială decorativă”, spune Petre Ovidiu.

În schimb, locatarii susţin că obligaţiile firmei erau precizate într-o anexă la convenţia civilă încheiată, anexă care nu se mai regăseşte nici în actele de autorizare depuse la Primărie.

 

Locatarii, nemulţumiţi că nu au avut nici un beneficiu de pe urma mansardării

Nemulţumirile locatarilor sunt stârnite şi de faptul că, după cum ne-au declarat, până acum firma nu a dus la îndeplinire nici una din obligaţiile menite să le asigure lor o serie de beneficii, în schimbul cedării terasei blocului. Astfel, în convenţia civilă, firma se obligă să remedieze orice stricăciune apărută pe perioada construcţiei, să realizeze termoizolaţia cu polistiren şi tencuială decorativă, să schimbe uşa de la intrare cu tâmplărie de termopan, să zugrăvească casa scării, să permită accesul gratuit locatarilor la ţeava de gaz metan care va deservi centralele termice de apartament şi să monteze interfon pentru toţi locatarii blocului.

Anexa la convenţia civilă, pe care locatarii au înregistrat-o la notar, dar de care firma spune că nu are cunoştinţă, pentru că a fost făcută fără consultarea lor, motiv pentru care nici nu are pe ea ştampila lor, mai prevedea în plus schimbarea ambelor uşi de la intrare cu tâmplărie termopan, schimbarea geamurilor de pe scară cu termopane, cât şi realizarea termoizolaţiei cu polistiren de 10 cm.

Într-adevăr, până în prezent firma nu a realizat decât lucrările proprii, de mansardare a blocului.

Prima încercare de a face o parte din lucrările la care s-a obligat în folosul locatarilor a stârnit un scandal imens, din cauza diferenţei de 5 cm.

“Am vrut să izolăm blocul până la Crăciun, dar oamenii noştri au fost fugăriţi şi li s-a interzis să facă lucrarea, pe motiv că trebuia să punem polistiren de 10 cm, nu de 5. După aceea au pus lacăt la mansardă, să ne interzică accesul acolo. E adevărat că încă nu am realizat toate obligaţiile noastre, dar cine a spus că nu le facem? Lucrarea a început în august, avem timp suficient să facem tot ce am promis prin convenţia civilă, semnată de ambele părţi”, spune patronul Ovimansard.

 

Pereţi crăpaţi, tavane pline de igrasie şi de urme de apă scursă

Între timp, în apartamentele mai multor locatari, lucrările de mansardare au lăsat urme greu de ignorat, mai ales când e vorba de pereţi crăpaţi, tencuială căzută şi pete imense de igrasie.

„Au decopertat terasa şi când au venit ploile, ne-am trezit cu apa în casă. A ajuns apa până la vecinii de la etajul 1”, spune proprietara unui apartament de la etajul 4, ai cărui pereţi sunt acoperiţi de igrasie şi de urme de apă cu rugină, scursă pe pereţi. Din loc în loc, peretele este crăpat sau cu bucăţi mari de tencuială lipsă.

Într-o situaţie asemănătoare au fost şi vecinii ei, de la etajul 4 al ambelor scări de bloc pe care este amenajată mansarda, dar, spre deosebire de ei, ea nu a beneficiat de vreun ban despăgubire şi de materiale de construcţii, cu care să îşi refacă aspectul locuinţei.

Reprezentanţii firmei, care au acte semnate de locatarii cărora le-au dat câte 1.500 – 2.000 de lei despăgubire, precum şi materiale de construcţii, în unele cazuri, unde pagubele produse au fost mai mari, spun că vor efectua reparaţii în toate celelalte apartamente afectate de lucrările de mansardare, imediat după ce vor reface casa scării.

Totuşi, în urma scandalului izbucnit între cele două părţi, lucrările bat pasul pe loc, spre paguba amândurora. În vreme ce firma are banii investiţi blocaţi în acea mansardă, a cărei valoare de piaţă a scăzut foarte mult în urma crizei financiare, locatarii au rămas cu blocul nefinisat, cu schelele la geam şi fără vreun beneficiu de pe urma cedării terasei blocului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mansardare cu scandal.
 Vizualizări articol: 6401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 10 voturi
Mansardare cu scandal2.7510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un sfat de la un cunoscator trimis de
(29 ian 2009, 14:17:39
"Cinci centimetri de polistiren stau la baza unui conflict declansat �ntre locatarii unui bloc din Burdujeni si firma care s-a apucat sa �l mansardeze" , pai normal , ca oamenii nus prosti si aia CINCI centimetri inseamna mult la blocurile astea de pe vremea lui ceausescu. Normal ar fi trebuit sa se faca un calcul de verificare la condesc si sa se stabileasca exact de cati cm e nevoie, si cu siguranta 5 sunt insuficienti pt un bloc din placi de beton cu grosimea de 20 cm, sau cat au astea... . Dar firmei respective nu ii convine sa puna de 10 , de ce : se moteaza mai greu, costa mai mult, timp de executie mai lung deci in colcluzie o costa aproape dublu. Asa ca sfatul meu e sa va tineti tare pana va pune de polistiren de 10 cm ca ala de 5 e prea subtire pentru zona moldivei unde iarna temperaturile ajung la -15 -20 grade celsius. Succes !!
1.1  RE: Un sfat de la un cunoscator trimis de
(29 ian 2009, 22:51:58
ACEASTA FIRMA ESTE CONDUSA DE CATRE MAFIA CELORCARE FAC MANSADARI IN SUCEAVA....ISI REZOLVA TOATE ACTELE...PACALESC CATIVA LOCATARI, OFERINDU-LE AVANTAJE ECONOMICE, CA MAI APOI SA II CONVINGASI PE ALTII DE PE SCARASA SEMNEZE PT MANSARDAREA BLOCULUI.

AU MAI MULTE SCHEME DE ATAC.1 BLOCURI LA CARE PROPRIETARII SUNT PREA "PROSTI" SI NU FAC DECAT SA VARUIASCA IN BATJOCORA BLOCUL

2. BLOCURI LA CARE II ADEMENESC PE LOCATRI CU CLAUZE CONTRACTUALE INCERTE CARE LASA LOC DE INTERPRETAREA BENEFICIARILOR CONSTRUCTIEI.

DUPA CE TERMINA LUCRAREA SI VAND TOT, NU MAI REPARA NICI O STRICACIUNE SI LASA UN ADEVAAT BUNCAR DE GUNOI PE LANGA BLOCUL PACALIT.

MA MIR CA NU SE SESIZEAZA NIMENI DESPRE FIRMA OVIMANSARD....DESI PRIMARUL ION LUNGU SI ALTE AUTORITATI AU FOST SESIZATE DE LOCATARII UNOR BLOCURI ARANJATE DE OVIMANSARD SI NU S-A LASAT CU NICI O SITUATIE FAVORABILA PROPRIETARILOR IMOBILELOR. OARE CHIAR NU MAI EXISTA NICI O LEGE IN TARA ASTA???????????????????
2.   Reclama trimis de
(29 ian 2009, 15:29:28
Aest articol se vrea a fi reclama mascata pentru aceasta firma? A se vedea fotografiile. Daca nu se vrea a fi reclama atunci puteati sa blurati nr de telefon.........
3.   ASA LE TREBUIE trimis de
(29 ian 2009, 16:29:54
Sa specifice clar in contract ceea ce vor...Nu cred ca e vorba de reclama pentru ca scandalul asta facut public e o pata neagra pe imaginea firmei si nu cred ca vor mai apela multi la firma asta precum si la alte firme de acum incolo fara sa se mai gandeasca de doua ori inainte...SUNT FIRME CARE CAUTA SA PROSTEASCA SI ASA FAC BANI PE SEAMA PROSTILOR...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei