Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 ian 2009 - Anul XIV, nr. 22 (4008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demolare

Consiliul Judeţean va intra cu buldozerele în gardurile ilegale de pe traseul Pojorâta-Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Câteva zeci de garduri ridicate pe domeniul public de-a lungul drumului Pojorâta –Rarău vor fi demolate cu buldozerele, dacă proprietarii lor nu le vor da jos de bunăvoie. Pentru asfaltarea acestui drum, Consiliul Judeţean Suceava are un proiect cu finanţare din bani europeni, în valoare de 8,787 milioane de euro, numai că nu îl poate duce până la capăt din cauza gardurilor care au ajuns până în drum. Administratorul public al judeţului Suceava, Petru Luhan, a explicat că este vorba despre o porţiune de 5,8 km de drum, unde de o parte şi de alta sunt circa 20-30 de case ale căror garduri îngustează calea de acces până la 4,5 metri.

„În proiect este prevăzut ca drumul să aibă o lăţime de 7 metri, or, în unele locuri, din cauza gardurilor construite pe domeniul public, drumul nu este mai lat de 4,5 metri. Au construit până în drum şi garduri de beton”, a spus Petru Luhan.

Acesta a precizat că l-a contactat pe primarul de Pojorîta, Ioan-Bogdan Codreanu, şi i-a cerut să meargă cu o echipă pentru a-i convinge pe săteni să-şi retragă gardurile de pe domeniul public al judeţului.

 

„Metode neortodoxe” pentru sătenii neînţelegători

„Dacă oamenii nu înţeleg, trebuie să merg cu jandarmii şi cu buldozerul să le dau jos gardurile. De azi (n.r. ieri), au termen 7 zile să rezolve problema. Sper să găsesc înţelegere la toţi cei implicaţi şi să putem să demarăm lucrările, ca să nu recurgem şi la controlul autorizaţiilor de construcţie. În cazul celor care se vor împotrivi va trebui să recurgem la metode neortodoxe”, a spus Luhan.

Dacă acest termen de 7 zile nu este respectat, Consiliul Judeţean va pierde finanţarea pentru proiect. Luhan crede că marea majoritate a oamenilor va înţelege şi va demola gardurile, pentru că asfaltarea acestui drum este în interesul întregii comunităţi, atât din punct de vedere al confortului, cât şi pentru creşterea potenţialului turistic al zonei.

La rândul său, primarul Ioan-Bogdan Codreanu a precizat că ştie despre ce este vorba, dar problema este a Consiliului Judeţean, deoarece drumul 175 B este judeţean şi este proprietatea CJ.

„Sunt chemat mâine la CJ, să preiau datele. La măsurătorile lor s-a constatat că s-a intrat în drum. Eu am nevoie de schiţe şi apoi, cu o comisie, voi merge din poartă în poartă să discut cu oamenii. Cred că vor fi înţelegători, că este un vis vechi al celor din Pojorâta să aibă drum asfaltat şi să scape de noroaie”, a mai spus primarul localităţii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean va intra cu buldozerele în gardurile ilegale de pe traseul Pojorâta-Rarău.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Consiliul Judeţean va intra cu buldozerele în gardurile ilegale de pe traseul Pojorâta-Rarău3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei