Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dobre atenţionează înalţii funcţionari publică să decidă din timp dacă vor să candideze la alegeri

Secretarul de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative Victor Paul Dobre le-a atras atenţia înalţilor funcţionari publici că trebuie să decidă din timp dacă vor să candideze la alegerile parlamentare din acest an, un astfel de demers ducând la pierderea statutului pe care îl deţin.

Secretarul de stat pentru relaţia cu prefecturile, Victor Paul Dobre, a avut o videoconferinţă cu prefecţii, cu care a discutat despre implicarea în luarea măsurile necesare pentru buna organizare a alegerilor parlamentare, planul anual pentru furnizarea de produse alimentare provenind din stocurile de intervenţie comunitare către persoanele defavorizate, precum şi despre pregătirea unităţilor administrativ-teritoriale pentru debutul noului an şcolar, se arată într-un comunicat de ieri al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, secretarul de stat Victor Paul Dobre a subliniat faptul că, în şedinţa de miercuri, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă şi o serie de hotărâri care aduc precizări şi reglementări referitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare stabilite pentru data de 30 noiembrie şi le-a cerut prefecţilor să ia din vreme măsurile care se impun şi care le revin în competenţă, astfel încât procesul electoral să se desfăşoare, conform calendarului, în cele mai bune condiţii.

De asemenea, secretarul de stat a atras atenţia că înalţii funcţionari publici "trebuie să se decidă încă de pe acum în ceea ce priveşte o eventuală candidatură la alegerile din această toamnă, un astfel de demers conducând la pierderea calităţii deţinute în prezent".

Dobre le-a reamintit prefecţilor că deschiderea anului şcolar în condiţii optime reprezintă o prioritate, în acest sens solicitându-se autorităţilor locale să realizeze lucrările de construcţie, reabilitare şi reparaţie a şcolilor cu fondurile alocate de către Guvern încă din 2007.

La videconferinţă au mai participat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Dacian Cioloş, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului Zvetlana Preoteasa, precum şi reprezentanţi ai MIRA.

Institutul Naţional de Administraţie (INA) a criticat faptul că mai mulţi înalţi funcţionari publici demisionează pentru a candida la alegerile parlamentare, după ce statul român a investit în pregătirea lor.

Reprezentanţii INA consideră că aceşti funcţionari dau dovadă de traseims politico-administrativ, ceea ce face ca banii oferiţi de statul român pentru ca aceştia să devină funcţionari publici profesionişti şi neutri din punct de vedere politic să fie cheltuiţi în van, se arată într-un comunicat al Institutului.

Printre cei nominalizaţi de reprezentanţii INA sunt subprefecţii de Suceava şi Alba, Orest Onofrei şi Clement Negruţ, precum şi prefectul de Iaşi, Nicuşor Păduraru, care au renunţat la statutul de funcţionar public pentru a intra în politică.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dobre atenţionează înalţii funcţionari publică să decidă din timp dacă vor să candideze la alegeri.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dobre atenţionează înalţii funcţionari publică să decidă din timp dacă vor să candideze la alegeri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei