Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mar 2008 - Anul XIII, nr. 67 (3748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a modificat hotărârile alegerilor locale, pentru uninominal la consilii judeţene

Guvernul a modificat, ieri, hotărârile privind organizarea alegerilor locale prin includerea unui model suplimentar de buletin de vot, astfel încât să permită alegerea prin vot uninominal a preşedinţilor de consilii judeţene, au declarat surse ministeriale.

"Data de organizare a alegerilor locale nu a fost modificată", au afirmat sursele.

Informaţia a fost confirmată de ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu.

"Au fost aprobate o serie de modificări tehnice pentru alegerea prin vot uninominal a preşedinţilor de consilii judeţene, fără ca data de organizare a scrutinului să fie modificată", a spus Voicu.

 

Tăriceanu: „Actele normative pentru organizarea alegerilor locale includ şi o restricţie”

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la finalul şedinţei de Guvern, că actele normative pentru organizarea alegerilor locale includ şi o restricţie, referitoare la imposibilitatea candidaturilor duble pentru funcţia de primar şi cea de preşedinte de consiliu judeţean.

"Nu este vorba de o restrângere a drepturilor cumva. În cazul în care o persoană câştigă două voturi uninominale, la primărie, de exemplu, şi consiliu judeţean şi după aceea optează, trebuie să se organizeze încă o dată alegerile pentru funcţia rămasă vacantă, ceea ce nu e valabil, de exemplu, pentru alegerea unui consilier judeţean care poate să candideze şi la funcţia de preşedinte al CJ. Nu e o problemă pentru că lista cuprinde înlocuitori, deci această restricţie nu este nicidecum legată decât de considerente de ordin practic şi de respect faţă de cetăţeni", a spus Tăriceanu.

Preşedintele PNL, premierul Tăriceanu, a declarat, luni, la finalul şedinţei BPC, că ţine să elimine speculaţiile privind modul de alegere a preşedinţilor consiliilor judeţene, menţionând că Guvernul va modifica hotărârile date, în conformitate cu Legea votului uniniominal.

 

Alegerile locale se vor organiza în 1 şi, respectiv, 15 iunie

Liderul liberal a reiterat şi faptul că alegerile locale se vor organiza în 1 şi, respectiv, 15 iunie.

Guvernul a aprobat, ieri, un set de zece hotărâri pentru organizarea la 1 iunie a primului tur al alegerilor locale, iar al doilea tur de scrutin la 15 iunie, care au fost publicate în aceeaşi zi în Monitorul Oficial.

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea senatorilor PRM şi PC faţă de Legea votului uninominal, judecătorii apreciind că legea este constituţională.

Joi, Legea votului uninominal a fost publicată în Monitorul Oficial.

PSD a acuzat Guvernul că, prin publicarea hotărârii privind calendarul alegerilor locale înaintea publicării Legii votului uninominal, încearcă să evite alegerea prin vot uninominal a preşedinţilor de consilii judeţene, la scrutinul din iunie.

În replică, premierul Tăriceanu a anunţat atunci că Guvernul va modifica hotărârea de guvern privind organizarea alegerilor locale pentru a permite alegerea prin vot uninominal a preşedinţilor de consilii judeţene.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a modificat hotărârile alegerilor locale, pentru uninominal la consilii judeţene.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Guvernul a modificat hotărârile alegerilor locale, pentru uninominal la consilii judeţene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Joaca calor de la carma trimis de
(20 mar 2008, 20:10:18
politica pentru puterea de accede la taiatul painii si atunci isi face partea fara a mai tine cont de cei care au votat penrtu altceva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu gutui 8 porţii - 70 minute 4 gutui 2 căni făină 2 ouă 1 cană zahăr 50g unt 1 cană lapte 1/2 cană ulei 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit sare Puneţi într-un castron făina împreună cu jumătate din... Citeşte