Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2015 - Anul XX, nr. 58 (5870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Şcolile din Fălticeni s-au înscris în concursul de colectare selectivă „Participă activ... colectează selectiv”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcolile din Fălticeni s-au înscris în cadrul concursului de colectare selectivă a deşeurilor „Participă activ... colectează selectiv”, organizat de primăria acestui municipiu. Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a precizat că primăria a organizat acest concurs pentru unităţile de învăţământ fălticenene, parteneri fiind Goscom SA Fălticeni şi Eco-Rom Ambalaje. Cătălin Coman a explicat că acest concurs reprezintă una dintre acţiunile pe care municipalitatea fălticeneană le derulează în cadrul competiţiei naţionale „Oraşul Reciclării 2015”. El a arătat că Primăria Fălticeni şi-a asumat participarea în această competiţie, alături de alte 45 de municipalităţi din România, pentru a le oferi fălticenenilor un imbold pentru colectarea separată a deşeurilor de ambalaje. „Colectarea selectivă trebuie să devină o obişnuinţă pentru noi toţi. De aceea informarea şi conştientizarea populaţiei sunt esenţiale într-un astfel de demers. În timp putem reduce impactul acţiunilor noastre asupra mediului. Copiii şi şcoala reprezintă două verigi importante în acest proces de schimbare a comportamentului nostru faţă de mediul înconjurător”, a precizat Cătălin Coman. El a subliniat că în condiţiile în care proiectul are un rol educativ, Primăria Fălticeni mizează pe sprijinul şcolii în dezvoltarea responsabilităţii faţă de mediu în rândul unui segment important al populaţiei, copiii. 

„În acest sens a fost iniţiat Concursul de colectare selectivă <Participă activ... colectează selectiv>, la care s-au înscris toate unităţile de învăţământ. Iar pentru a oferi şcolilor o motivaţie în plus, concursul este dotat cu premii în valoare de 240.000 de lei”, a declarat primarul din Fălticeni. El a spus că marele premiu al concursului este în valoare de 50.000 de lei. De precizat că unităţile de învăţământ vor utiliza sumele obţinute din acest concurs exclusiv pentru dotarea claselor cu mobilier şcolar, tehnică de calcul sau alte lucruri necesare procesului de învăţământ.  

Premiile vor fi acordate diferenţiat, în două etape, în funcţie de cantitatea de deşeuri colectată şi valoarea deşeurilor reciclate per elev, fiind luate în calcul deşeurile de PET-uri, hârtie – carton, sticlă, aluminiu şi fier. Cătălin Coman a mai afirmat că în afara concursului, şcolile se implică şi în alte activităţi care au ca scop reciclarea deşeurilor, în această săptămână unităţile de învăţământ colectând deja 2.300 de baterii uzate. În cadrul acestei acţiuni, pentru 20 de baterii uzate, şcolile primesc la schimb patru baterii noi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile din Fălticeni s-au înscris în concursul de colectare selectivă „Participă activ... colectează selectiv”.
 Vizualizări articol: 1307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcolile din Fălticeni s-au înscris în concursul de colectare selectivă „Participă activ... colectează selectiv”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigei cu mere de Voinești Se spune că dacă mnânci mere de Voinești... întinerești. C-o fi, că n-o fi așa, n-aveți decât să-ncercați. E și aceasta un fel de ispitire, ca aceea ce-a dus la alungarea strămoșilor noștri din Rai. Dar mărul ne-a deschis și... Citeşte