Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2015 - Anul XX, nr. 58 (5870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Comisarul Răzvan Andreica, găsit nevinovat într-un dosar în care un coleg l-a acuzat de agresiune în sediul Poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul de poliţie Răzvan Andreica, din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava, în momentul de faţă pus la dispoziţie după ce a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat de abuzuri comise faţă de un taximetrist, a fost cercetat în cadrul unui alt dosar penal, în care, culmea, acuzator a fost chiar un coleg de serviciu. Comisarul Andreica a fost acuzat de infracţiuni grave de colegul său, însă ancheta procurorilor a infirmat sesizarea, plângerea fiind clasată pe motiv că faptele sesizate nu au existat.

 

Acuzaţiile grave ale agentului de poliţie

Cazul a fost prezentat zilele trecute într-o publicaţie, fără însă a se verifica stadiul în care se află cercetările şi nici perioada în care s-ar fi petrecut fapta, acum aproape un an de zile şi nu acum câteva zile, cum s-a scris în acel articol. 

Agentul de poliţie Marius Cărnăreasa, coleg de birou cu Andreica, a formulat o plângere penală prin care a sesizat că, în data de 29 aprilie 2014, Răzvan Andreica, în timp ce se afla în sediul Poliţiei municipiului Suceava, i-a adresat cuvinte jignitoare, i-a pus mâna în gât, l-a împins şi l-a înjurat. Agentul de poliţie a mai reclamat că actul de violenţă i-a provocat suferinţe fizice.

Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, iar în luna august s-a demarat începerea urmăririi penale, pentru infracţiunile de „purtare abuzivă” şi „ultraj”.

 

Martorii care se aflau în biroul poliţiei au dat declaraţii hotărâtoare

În cadrul anchetei, printre altele, procurorii au audiat alţi doi poliţişti, care au fost martori la clinciul dintre cei doi. Aceştia au precizat că nu au auzit ca Andreica să-i fi adresat expresii jignitoare colegului de birou şi nici nu au observat vreo agresiune. Cei doi martori au confirmat că a existat doar o discuţie contradictorie între cei doi, legată de modul de folosire a autoturismului de serviciu. Andreica a declarat la rândul său că a avut o simplă discuţie contradictorie cu colegul de birou, amplificată nejustificat de acesta din urmă. 

Concluzia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava  a fost că declaraţia persoanei vătămate nu se coroborează cu celelalte probe administrate în cauză. În aceste condiţii, pe 4 februarie 2015, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a decis clasarea cauzei şi infirmarea faptelor de „ultraj” şi „purtare abuzivă”.

 

Trimis în judecată pentru trei infracţiuni

Comisarul judiciarist Răzvan Andreica a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru abuz în serviciu, purtare abuzivă şi fals în declaraţii, după ce ar fi confiscat actele unui taximetrist. Dosarul se judecă în primă fază la Judecătoria Suceava. 

El a mai fost reclamat pentru abuzuri şi de administratorul restaurantului „Popasul Moldoviţa” din cartierul Burdujeni, după ce localul a avut activitatea suspendată ca urmare a cererii poliţiştilor judiciari, unde lucrează Andreica. Acest caz se află în cercetare, tot la Pachetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul Răzvan Andreica, găsit nevinovat într-un dosar în care un coleg l-a acuzat de agresiune în sediul Poliţiei.
 Vizualizări articol: 3728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Comisarul Răzvan Andreica, găsit nevinovat într-un dosar în care un coleg l-a acuzat de agresiune în sediul Poliţiei3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ROMANICAA trimis de
(12 mar 2015, 14:59:32
MADE EN ROMANIArolling on the floor) uite mortu nu ii mortuurolling on the floor)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigei cu mere de Voinești Se spune că dacă mnânci mere de Voinești... întinerești. C-o fi, că n-o fi așa, n-aveți decât să-ncercați. E și aceasta un fel de ispitire, ca aceea ce-a dus la alungarea strămoșilor noștri din Rai. Dar mărul ne-a deschis și... Citeşte