Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2014 - Anul XIX, nr. 283 (5792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Casă provizorie

Locuinţă modulară pentru familia din Ciprian Porumbescu nenorocită de un incendiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O locuinţă modulară, cu rol de adăpost provizoriu, până în primăvară, a fost dusă ieri în comuna Ciprian Porumbescu pentru familia rămasă pe drumuri în urma groaznicului incendiu de săptămâna trecută, în care şi-au pierdut viaţa o femeie în vârstă de 35 de ani, mamă a trei copii, şi fiul cel mai mic al acesteia, de doar 3 ani. În urma tragediei a rămas Relu Baciu, capul familiei, care are de crescut un băieţel în vârstă de 6 ani şi o fată de 9 ani.

În urma solicitării Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ciprian Porumbescu, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, aflat sub coordonarea Prefectului Sucevei, a repartizat o locuinţă modulară (din cele folosite în anii trecuţi de persoanele sinistrate în urma inundaţiilor) pentru familia Baciu. Ieri, un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a monitorizat transportul modulului şi a ajutat la instalarea acestuia, în curtea gospodăriei familiei Baciu. 

Transportul s-a desfăşurat cu ajutorul unui utilaj al firmei SC SUCT Suceava. 

Primarul comunei Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimiţean, a explicat de ce s-a apelat la această soluţie.

„În condiţiile în care bărbatul are în gospodărie mai multe animale, va dori probabil să stea cât mai mult în apropiere, chiar dacă fratele său i-a pus o cameră la dispoziţie. Mai mult, după ce se va începe lucrul la noua casă cu siguranţă că Relu Baciu va trebui să stea acolo tot timpul. Vom rezolva cât mai repede problema racordării locuinţei modulare la curent electric şi am reuşit să găsim şi un reşou mare pe care să-l punem la dispoziţie”, a spus primarul. 

 

Mai mulţi oameni au sărit deja în ajutorul familiei Baciu

Drama familiei Baciu a sensibilizat mulţi oameni de bine care au sărit deja în ajutor, unii cu alimente, haine sau rechizite, iar alţii cu aparatură electrocasnică. Promisiuni ferme au venit şi cu privire la ajutoare pentru ridicarea unei noi case, în primăvara anului viitor.

Pentru familia Baciu a fost deschis un cont unde se speră că se va aduna o sumă importantă pentru ridicarea unei case, în locul celei mistuite de incendiu. Contul deschis la CEC Bank este RO82CECESV0608RON1079681.

Aspazia Baciu, în vârstă de 35 de ani, şi micuţul Dumitru, care împlinise 3 ani în vara acestui an, au murit în incendiul care a distrus complet casa familiei. La momentul izbucnirii incendiului în casă era doar micuţul, în timp ce mama era afară, în gospodărie. Femeia a intrat în locuinţă pentru a-şi salva fiul, l-a învelit cu o pătură, însă, din păcate, probabil intoxicată de fum, nu a mai putut ieşi. Trupurile carbonizate ale celor doi au fost găsite între patul din dormitor şi uşă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuinţă modulară pentru familia din Ciprian Porumbescu nenorocită de un incendiu.
 Vizualizări articol: 2900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Locuinţă modulară pentru familia din Ciprian Porumbescu nenorocită de un incendiu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei