Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 104 (5311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De luni

DSP reia campania de vaccinare a copiilor împotriva bolilor infecţioase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Imunizarea copiilor cu vârsta până într-un an restanţieri la administrarea vaccinurilor care-i protejează de bolile infecţioase se va realiza de săptămâna viitoare, a informat conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Responsabilii instituţiei au anunţat ieri că ministerul de resort a reuşit să dezamorseze criza provocată de lipsa serului în teritorii, prin noi achiziţii.

Astfel, o tranşă de 6.800 de doze de vaccin hexavalent care previne difteria, tetanosul, tusea convulsivă, hepatita B, Haemophilus influenzae tip B şi poliomielita a fost livrată în judeţ. Serul se injectează sugarilor între 2 şi 6 luni, iar cantitatea primită de DSP Suceava asigură necesarul pentru trimestrul II.

În depozitele Direcţiei de Sănătate Publică a ajuns şi vaccinul pentavalent, utilizat pentru imunizarea bebeluşilor contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale, peste 7.000 de doze de ser fiind repartizate judeţului Suceava de ministerul de resort. Totodată, a fost asigurat şi necesarul de vaccin Priorix, contra rujeolei, rubeolei şi oreionului, care se inoculează la vârsta de 1 an, la nivelul DSP fiind disponibile circa 3.000 de doze.

 

Reglementări: Medicii de familie, obligaţi să-şi ridice vaccinurile de la sediul DSP

De menţionat că de la 1 aprilie au fost introduse o serie de modificări privind activitatea de vaccinare şi raportare. Astfel, angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică nu mai transportă la cabinetele medicilor de familie dozele de vaccin. Aceştia din urmă au obligaţia de a se deplasa la sediul instituţiei o dată pe trimestru, cu genţi frigorifice, pentru a ridica şi transporta în condiţii sigure serul.

O altă noutate o reprezintă faptul că vaccinurile nu mai sunt plătite prin intermediul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), ci prin DSP. Suma decontată medicilor de familie pentru o inoculare este de 10 lei, Direcţia de Sănătate Publică urmând să stabilească o procedură specifică prin care să se efectueze plata. În momentul de faţă, activitatea de distribuire a vaccinurilor este în plină desfăşurare, în paralel fiind încheiate şi noile contracte de distribuire a serurilor.

 

Noutate: Program online de monitorizare a activităţii de vaccinare, implementat de DSP

De precizat că la Direcţia de Sănătate Publică este în curs de implementare un program online prin care medicii de familie să poată face raportările lunare pe un singur formular. Noul sistem le va permite doctorilor să informeze conducerea DSP asupra numărului de doze utilizate fără a se mai prezenta la sediul instituţiei cu documentele justificative, programul urmând să simplifice şi activitatea de centralizare a datelor din teritoriu.

Tot ca o noutate, de la 1 aprilie, Direcţia de Sănătate Publică nu mai achiziţionează şi nu mai distribuie vaccin antitetanos, acesta fiind achiziţionat de spitale şi administrat prin serviciile de urgenţă de la nivelul acestor unităţi. Un alt preparat care nu se mai procură prin intermediul DSP este tuberculina purificată PPD, utilizată pentru testul cutanat ce stabileşte dacă o persoană a dezvoltat un răspuns imun la bacilul responsabil de apariţia tuberculozei.

Lunar, în cabinetele medicilor de familie din judeţ sunt vaccinaţi împotriva diverselor boli circa 3.000 de copii, alţi 600-800 de copii fiind imunizaţi în maternităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP reia campania de vaccinare a copiilor împotriva bolilor infecţioase.
 Vizualizări articol: 1369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
DSP reia campania de vaccinare a copiilor împotriva bolilor infecţioase5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei