Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 104 (5311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alo, 112...

Amendat cu 500 de lei, după ce a reclamat că primarul a vrut să dea cu maşina peste el

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iniţiativa unui bărbat din comuna Fântânele, Gheorghe Scutariu, care a demarat strângerea de semnături pentru renovarea fostului spital din comună, a fost urmată de un scandal între respectivul şi primarul localităţii, pe care îl acuză că a vrut să dea cu maşina peste el.

Gheorghe Scutariu a venit la redacţia Monitorului în urmă cu două zile, explicând că   incidentul cu maşina s-ar fi petrecut pe 26 aprilie a.c., iar după ce a reclamat fapta la serviciul de preluare a apelurilor de urgenţă 112, tot el a fost cel amendat. 

Gheorghe Scutariu susţine că dacă nu sărea un şanţ de pe marginea drumului, ajungea sub roţile maşinii conduse de primar, autoturism în care, precizează bărbatul, se afla şi viceprimarul.

Bărbatul explică că a existat şi un martor care a văzut cele petrecute, un sătean care trecea cu căruţa pe drum, însă - arată Gheorghe Scutaru - „martorul s-a sucit când au venit poliţiştii şi a spus că nu e adevărat nimic din cele sesizate, astfel încât mi-au dat mie amendă”.

Contravenientul a fost sancţionat cu 500 de lei pentru apelare abuzivă la 112.    

„A apelat 112 aflându-se pe un drum sătesc de pe raza satului Stamate, în timp ce se întorcea de la un teren, fără a avea un motiv întemeiat”, scrie în procesul verbal de constare a contravenţiei.

Gheorghe Scutariu susţine că în urma iniţiativei sale s-au strâns 800-900 de semnături ale locuitorilor din satele comunei Fântânele, prin care li se cerea autorităţilor să reabiliteze clădirea spitalului rural închis în urmă cu mai mulţi ani şi, implicit, redeschiderea unităţii medicale care funcţiona în clădirile unui fost conac.

Proiectul a ajuns în Consiliul Local al comunei, însă a fost respins.

„Fără nici un martor, e clar că nimeni nu mă crede. Eu merg la biserică să pun mâna pe Biblie, întrebaţi-l, el (n.r. - primarul) merge cu mine?”, e revoltat Gheorghe Scutariu.

 

Primarul: „Am aproape 60 de ani, eu nu mă ţin de prostii din astea”

Primarul de la Fântânele, Gheorghe Cornea, susţine că toată povestea cu maşina a fost inventată de Gheorghe Scutariu, care încearcă să-l discrediteze.

„Am aproape 60 de ani, eu nu mă ţin de prostii din astea. Dacă era ceva real, nu primea amendă. A fost o anchetă a poliţiei. El o fi intrat în campanie electorală pentru 2016. Culmea că i-am şi botezat un copil, suntem cumetri. Da, ne-am intersectat pe drum în acea zi. Eu mergeam cu vicele şi un consilier că aveam treabă de rezolvat, am trecut pe lângă el cu maşina şi atât. El pe o parte de drum, noi pe cealaltă”, ne-a declarat primarul.

În privinţa fostului spital din comună, Gheorghe Cornea explică că acesta este închis de mai mulţi ani şi că în mare parte din clădirile fostei unităţi medicale funcţionează acum un cabinet de medicină generală şi o farmacie, iar pe viitor va fi deschis şi un cabinet stomatologic. „Acolo a funcţionat la un moment dat un spital, la iniţiativa doctorului Ştefan Puşcaşu, dar nu a mers. A încercat să-l transforme într-un cămin de bătrâni, dar nu s-a mai realizat acel proiect. În condiţiile crizei, în care s-au închis spitale cu două-trei niveluri, cine poate să ţină un spital într-o comună? Clădirile alea sunt vechi de când lumea...”, completează primarul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendat cu 500 de lei, după ce a reclamat că primarul a vrut să dea cu maşina peste el.
 Vizualizări articol: 1790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Amendat cu 500 de lei, după ce a reclamat că primarul a vrut să dea cu maşina peste el5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei