Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2012 - Anul XVII, nr. 245 (5150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Timp liber

Zoo Rădăuţi, obiectiv turistic în Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcul Zoologic din municipiul Rădăuţi a devenit, cel puţin în ultima perioadă, unul dintre obiectivele de interes pentru turiştii care au ales să viziteze Bucovina. Dacă până acum majoritatea vizitatorilor era formată din copii şi tineri de la unităţile de învăţământ din zonă, în ultima perioadă parcul rădăuţean este vizitat tot mai des de turişti de pe alte meleaguri.

Ionel Dănciuleanu, un turist din Gorj venit împreună cu familia, a spus: „Încă înainte de a pleca spre Bucovina ne-am hotărât să facem un popas şi la Parcul Zoo din Rădăuţi, pentru că la noi nu este aşa ceva. Şi copiii, şi soţia au rămas încântaţi după ce au văzut animalele, şi cred că vom veni din nou peste două zile, când ne vom întoarce de la mănăstiri”.

Chiar şi rădăuţenii care nu au mai trecut în ultima perioadă prin zonă vor descoperi că parcul Zoo nu mai seamănă în nici un fel cu cel pe care îl ştiau, datorită lucrărilor de modernizare, extinderii şi repoziţionării acesteia, dar şi apariţiei unor noi corpuri de clădiri. Modificările au avut ca suport proiectul „Reamenajare parc zoo Rădăuţi, în municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava”, prin programul derulat de Ministerul Mediului „Implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice”.

 

Olărean: Punct de atracţie pentru cei care vizitează municipiul Rădăuţi din Bucovina

Modernizările de la Parcul Zoo sunt deosebit de complexe, în afara lucrărilor legate strict de adăposturile pentru animale, au fost prevăzute şi lucrări de reabilitare a aleilor şi a reţelei de apă-canal.

Inginerul Florin Pînzaru, de la primăria locală, a precizat: „Proiectul <Reamenajarea Parcului Zoo din municipiul Rădăuţi>a vizat reabilitarea parcului zoologic prin lucrări care au presupus reabilitarea pavilionului administrativ, a aleilor, a reţelei de apă-canalizare, a reţelei sanitare, construcţia padocului pentru animale ierbivore, dar şi a cuştilor speciale, pe o suprafaţă de circa 20.000 de metri pătraţi. Au fost construite două corpuri de clădire şi trebuie menţionat că suprafaţa parcului a fost extinsă de la 1,75 ha la 2,07 ha”.

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat: a declarat: „Doresc să menţionez că participarea de la bugetul local pentru realizarea proiectului de modernizare a fost de numai 25%, iar diferenţa de 75%, adică aproape un milion de lei, a fost suportată de Ministerul Mediului. Parcul Zoo va constitui încă un punct de atracţie pentru cei care vor vizita municipiul Rădăuţi din Bucovina, un oraş modern, un oraş european”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zoo Rădăuţi, obiectiv turistic în Bucovina.
 Vizualizări articol: 1844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Zoo Rădăuţi, obiectiv turistic în Bucovina4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu mai cenzurati postarile trimis de
(19 oct 2012, 14:38:54
sper sa apara si olarean intr-o cusca , pe post de exponat..........la ce fata are.
ar trebui promovata gradina zoo privata de la ilisesti care bate multe altele din tara.
2.   Alei, hop ! dictare! trimis de
(19 oct 2012, 17:21:18
poate pacalit de ORSO BRUNO sa cred ce zice cumparatu asta. da - ca s-or taiat copacii, ca nu sunt custi pentru iarna, ca e o samponare de lovele, ca nu exista avizele consiliului local, ca rectificativele pentru plata catre executanti sunt umflate ca baloanele, ca edilul merita o cusca confort 0 cu vedere la Botosani, cand putem sa citim?????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei