Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2012 - Anul XVII, nr. 245 (5150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Dezinteres pentru cele 40 de posturi de rezidenţiat din judeţ scoase la concurs

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un singur dosar a fost depus până acum la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava pentru concursul de rezidenţiat din acest an, deşi data limită de înscriere este 22 octombrie. Concursul va avea loc pe 25 noiembrie şi oferă absolvenţilor de medicină 40 de posturi în spitalele din judeţ în specializările medicină şi farmacie.

Potrivit datelor transmise de DSP Suceava, în domeniul medicină, la Spitalul Suceava sunt disponibile pentru medicii rezidenţi trei posturi în specializarea obstetrică-ginecologie şi câte unul pentru secţiile de cardiologie, medicină internă, gastroenterologie, neonatologie, oftalmologie, pediatrie, pneumologie, radiologie şi imagistică medicală, recuperare-balneologie, reumatologie, urologie şi oncologie medicală. La Spitalul Fălticeni sunt vacante cinci posturi, câte unul pentru specializările medicină de urgenţă, anatomie-patologie, cardiologie, neonatologie şi psihiatrie.

 

Patru posturi de medici vacante, la Direcţia de Sănătate Publică

La Spitalul Rădăuţi sunt libere patru posturi, câte unul pentru specializările medicină de urgenţă, cardiologie, medicină internă, oncologie medicală, în timp ce la Spitalul Câmpulung Moldovenesc sunt disponibile un post în specializarea anestezie-terapie-intensivă şi un post în specializarea boli infecţioase.

Spitalul Vatra Dornei a scos la concurs opt posturi de medicină de urgenţă, boli infecţioase, epidemiologie, medicină internă, neonatologie, neurologie, obstetrică-ginecologie, pediatrie, iar Spitalul Gura Humorului un post la secţia anestezie terapie intensivă şi unul la pediatrie.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava are pentru rezidenţi trei posturi vacante de medic epidemiolog la Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică şi Control al Bolilor Transmisibile, Compartimentul de Asistenţă Medicală şi Programe şi Compartimentul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii, şi un post de medic igienist la Compartimentul Inspecţia şi Controlul Factorilor de Risc în Mediul de Viaţă şi Muncă.

 

Patru locuri de farmacişti la spitalele din Siret, Fălticeni, Rădăuţi şi Vatra Dornei

În domeniul farmacie sunt libere patru posturi la unităţile de profil din Spitalul de Psihiatrie Siret şi spitalele din Fălticeni, Rădăuţi şi Vatra Dornei.

De precizat că, în afară de aceste posturi, la concursul de rezidenţiat pe loc Ministerul Sănătăţii pune la dispoziţia absolvenţilor de medicină 2.211 locuri, cele mai multe la specializările medicină de familie (128), chirurgie generală (118), medicină internă (115), pediatrie (96). Totodată, sunt disponibile 94 de locuri la specializarea farmacie şi 248 la medicină dentară. La fel ca anul trecut, concursul de rezidenţiat se va desfăşura descentralizat, în şase centre universitare din ţară: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Timişoara şi Craiova, pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie.

De remarcat că Ministerul Sănătăţii a anunţat o reducere a taxei de participare la concurs, de la suma de 500 de lei propusă iniţial la 360 de lei/participant, în urma negocierii cu studenţii de la medicină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezinteres pentru cele 40 de posturi de rezidenţiat din judeţ scoase la concurs.
 Vizualizări articol: 1150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dezinteres pentru cele 40 de posturi de rezidenţiat din judeţ scoase la concurs5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei