Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2012 - Anul XVII, nr. 161 (5066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acord de principiu

Ovidiu Dumitrescu, agreat de consilierii locali ca viitor director la Termica Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ovidiu Dumitrescu va fi viitorul director general al SC Termica SA Suceava. Consiliul Local Suceava şi-a dat ieri acordul de principiu pentru numirea lui Dumitrescu în această funcţie, urmând ca paşii legali să fie făcuţi de structurile abilitate, respectiv Consiliul de Administraţie al societăţii. Ovidiu Dumitrescu îl înlocuieşte la conducerea SC Termica SA pe Silviu Gemănari, care şi-a înaintat demisia din funcţie. Practic, viitorul director general revine la conducerea firmei pe care a mai condus-o şi în perioada 1990-2002.

Prezent ieri la şedinţa de Consiliu Local, Ovidiu Dumitrescu a spus că este de acord să preia conducerea, „în ciuda condiţiilor grele prin care trece societatea în acest moment”.

Viitorul director general a detaliat şi ceea ce se petrece în privinţa aprovizionării cu cărbune pentru iarna viitoare.

Potrivit lui Dumitrescu, s-a organizat o licitaţie care a fost anulată, iar apoi s-a trecut la negociere directă, semnându-se un contract pentru livrarea a 60.000 de tone de cărbune, cantitate ce reprezintă 45-50% din stocul necesar pentru funcţionarea SC Termica SA în iarna 2012-2013.

 

Contre între Donţu şi Harşovschi

Acordul de principiu pentru numirea viitorului şef al Termica a stârnit o adevărată polemică între consilierii Ovidiu Donţu şi Lucian Harşovschi. Iritat că nu îşi poate exprima punctul de vedere, Harşovschi l-a acuzat pe Donţu că nu respectă regulamentele de desfăşurare a Consiliului Local. „Dacă faceţi o şedinţă în care să vorbiţi numai dumneavoastră, mai bine nu ne chemaţi. Eu nu vreau să apar la televizor, aşa cum vă doriţi dumneavoastră”, a spus Harşovschi.

În replică, Ovidiu Donţu i-a cerut colegului de deliberativ să „vorbească cu cuvintele lui”. „Nu se compară prostiile pe care le spuneţi dumneavoastră cu problemele importante ridicate de domnul director Dumitrescu. Faceţi mult zgomot pentru nimic”, a concluzionat Donţu.

 

Contractarea împrumutului de 150 de miliarde de lei vechi, aprobată de consilieri

Un alt punct care a vizat societatea de termoficare s-a referit la contractarea şi garantarea de către Primăria Suceava a unui credit de 150 de miliarde de lei vechi, bani ce urmează a fi direcţionaţi pentru achiziţionarea cărbunelui.

„Nimeni nu vrea să crediteze Termica în acest moment şi este de înţeles. Pentru a asigura căldura şi apa caldă pentru populaţie este absolut obligatoriu să contractăm acest credit. Termica avea nevoie de aceşti bani ieri, dacă pot spune aşa, iar orice zi de întârziere contează foarte mult”, a explicat primarul Ion Lungu necesitatea împrumutului de 150 de miliarde de lei vechi.

Consilierii şi-au dat acordul pentru contractarea acestui împrumut, urmând să fie găsită cât mai curând şi instituţia bancară care va oferi banii.

În paralel, consilierul local Ovidiu Donţu a propus înfiinţarea unei comisii de analiză a activităţii societăţii. Ideea a fost acceptată la modul principial, iar la următoarea şedinţă de Consiliu Local va fi înaintată o propunere concretă în acest sens.

 

Cine face parte din AGA de la Termica

Tot ieri, Consiliul Local a ales şi noii reprezentanţi în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Termica, structură care va desemna şi componenţa Consiliului de Administraţie. Consilierii care vor face parte din AGA sunt: Cornel Grosar, Dan Roibu, Corneliu Vornicu, din partea USL, Adrian Arămescu – PPDD, şi Costel Tătăranu – PDL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Dumitrescu, agreat de consilierii locali ca viitor director la Termica Suceava.
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ovidiu Dumitrescu, agreat de consilierii locali ca viitor director la Termica Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei