Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2009 - Anul XIV, nr. 51 (4037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie şcolară

Mii de elevi suceveni, corigenţi în primul semestru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Peste 2.000 de elevi de şcoală primară şi de gimnaziu din şcolile sucevene au rămas corigenţi la cel puţin un obiect în primul semestru al acestui an şcolar. O situaţie întocmită de Inspectoratul Şcolar Suceava privind rezultatele la învăţătură ale elevilor la sfârşitul semestrului I arată faptul că 308 elevi din şcoala primară şi 1.944 de elevi de gimnaziu au rămas corigenţi la o materie.

Numărul cel mai mare al elevilor cu corigenţe se înregistrează în şcolile din mediul rural, iar din cei 308 şcolari de clasele I-IV care au rămas corigenţi la un obiect, 254 sunt din unităţile de învăţământ de la ţară. În mediul urban, doar 54 de elevi de şcoală primară sunt corigenţi la o materie în primul semestru de şcoală.

Şi la şcoala gimnazială situaţia este la fel, numărul mare al corigenţilor provenind din mediul rural. Din 1.944 de corigenţi la o materie, 1.296 sunt din mediul rural, iar 648 din mediul urban.

332 de elevi suceveni din şcoala primară şi 826 de elevi de gimnaziu au rămas corigenţi la două materii. 173 de şcolari din clasele I-IV nu au reuşit să obţină medii de trecere la trei obiecte, în aceeaşi situaţie fiind şi 404 elevi de gimnaziu.

Aproape 400 de elevi din judeţ au încheiat primul semestru al acestui an şcolar cu corigenţe la patru materii, 78 de elevi fiind în clasele I-IV, iar 309 elevi fiind în clasele gimnaziale. 241 de elevi din judeţ au rămas corigenţi la mai mult de patru materii. 37 dintre aceştia sunt în şcoala primară, iar 204 elevi sunt la gimnaziu.

 

Sute de elevi au abandonat şcoala

Din statistica întocmită de IŞJ reiese faptul că 197 de elevi din şcoala primară şi 559 de elevi de gimnaziu au situaţia neîncheiată în primul semestru de şcoală, în timp 84 de elevi de clasele I-IV şi 287 de elevi de clasele V-VIII au rămas neşcolarizaţi în primul semestru.

Deşi la începutul anului aceştia figurează înscrişi la şcoală, ei nu au frecventat cursurile şi nu au fost notaţi pentru a li se putea întocmi o situaţie şcolară.

„Cel mai probabil, mulţi dintre cei care figurează ca neşcolarizaţi şi-au schimbat domiciliul, fie în alte judeţe, fie în străinătate. Aceştia figurează ca înscrişi la şcoală la începutul anului”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu.

Anul şcolar curent a început cu 34.151 de elevi de şcoală primară şi 35.745 de elevi de gimnaziu. La sfârşitul primului semestru, numărul elevilor rămaşi înscrişi este de 34.027 de elevi de clasele I-IV şi 35.674 de elevi de gimnaziu.

Pe tranşe de medii, aproape jumătate dintre elevii de şcoală primară au promovat cu medii între 9 şi 10, în timp ce la gimnaziu, cei mai mulţi dintre elevi au promovat cu medii între 7 şi 8,99.

Inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu a declarat că „situaţia şcolară după primul semestru de şcoală este una obişnuită, şi apreciez că numărul elevilor cu corigenţe nu este mare, comparativ cu numărul total de elevi din judeţ”.

Situaţia elevilor de la şcolile de arte şi meserii, precum şi cea a liceenilor nu a fost încă finalizată, întrucât la aceste cicluri de învăţământ, pentru anumite discipline, pregătirea se derulează pe module, iar unele dintre ele nu s-au încheiat încă, a precizat Vasile Monacu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de elevi suceveni, corigenţi în primul semestru.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 4 voturi
Mii de elevi suceveni, corigenţi în primul semestru2.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oare... trimis de
( 4 mar 2009, 12:22:10
...cati din astia se vor sinucide ?
2.   DE CE? trimis de
( 4 mar 2009, 15:14:02
DE CE SA SE SINUCIDA..AU ALTELE DE FACUT DECAT SA INVETE IN PLUS PARINTI SANT IN STRAINATATE!
3.   ... trimis de
( 4 mar 2009, 17:25:29
daca ar fi sa aiba astia din ziua de azi sistemul care a fost pe timpul raposatului, nu cred ca 20% ar promova clasa. e si vina parintilor ca nu si-au tinut odrasele din scurt, ei merg pe ideea-lasa ma ca eu nu am avut conditii,lasa ca ii ofer tot ce ii trebuie. Se duc saracii si isi rup oasele la munca in strainatate doar ca odraslele sa aiba conditii (telefoane,masini,haine scumpe),iar puradeii isi fac de cap,uita de educatie,bun simt si se apuca de dat in cap, au ajuns saracii copii asa de inculti ca acuma daca unu zice ceva restul fac,merge bine efectul de turma. citeam acum cateva luni un articol in MdeSV despre schimbarea directorului de la Liceul de Informatica din SV, iar un comentariu simpatic foc mi-a atras atentia, suna cam asa :"iar vine nenorocitul asta director, iar ne da fasole la masa ca m-am saturat". Ei, imaginati-va la ce nivel e acel copil, de parca ceilalti mananca numai friptane,era chiar mai greu pe vremuri.Tine in mare masura de parinti cum ii invata de mici

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei