NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
marţi, 10 feb 2009 - Anul XIV, nr. 32 (4018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5898 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Vatra Dornei

Serbările Zăpezii, o reuşită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Iubitori ai muntelui din aproape toate judeţele ţării au luat cu asalt în weekendul trecut staţiunea Vatra Dornei, chiar dacă încălzirea vremii a cam topit zăpada de pe pârtii. Timp de trei zile, aceştia au avut parte de distracţie, spectacole, au putut practica patinajul pe patinoarul artificial din parcul staţiunii, plimbări cu ATV-ul prin staţiune, saune şi înot la piscină. Pasionaţii de schi au urcat totuşi pe pârtie, chiar dacă, de departe, pârtia aducea cu un dalmaţian.

Gradul de ocupare hotelieră a fost ridicat, de peste 90 la sută, în special la cabane, pensiuni şi hoteluri. Din spusele hotelierilor, mulţi turişti au profitat de vacanţa copiilor pentru a veni şi a se recrea la munte.

Tot vacanţa i-a determinat pe unii profesori – diriginţi să organizeze excursii, ceea ce a contribuit la un aflux de tineret în acest weekend la Vatra Dornei, prezenţa lor fiind remarcată mai ales în zilele de vineri şi sâmbătă, când pe pârtie au evoluat trupe de muzică uşoară şi rock.

 

Distracţia a început în parcul staţiunii

Pentru cei mai mici, distracţia a început în parcul staţiunii, în carusele sau la tarabele cu jucării, marea majoritate chinezării ieftine vândute la preţuri cu mult mai mari ca în magazine. Tot pentru cei mici, de la vânzătorii ambulanţi se putea cumpăra vată din zahăr, halviţă şi turtă dulce.

De asemenea, aflaţi în drum spre pârtie, adulţii au avut posibilitatea să se încălzească cu un pahar de vin fiert, o ţuică fiartă sau cu un pahar de ceai cald, la preţul de un leu.

Cei mai buni ochitori au tras la ţintă, contra sumei de trei lei, în speranţa că vor câştiga o şampanie pentru ei, sau o jucărie de pluş pentru copii, iar cei “tari” în pumn s-au “bătut” cu sacul de box. Şi foamea a putut fi potolită cu mititei şi cârnaţ prăjit la grătar, iar vânzătorii de Kürtös Kalács spun că au făcut o afacere bună pentru că produsele lor au fost foarte căutate de cei veniţi să asiste la spectacole.

 

SIMPLU nu a mai ajuns vineri la Serbările Zăpezii

Vineri, seria de spectacole a început în acordurile muzicii etno-rock a câmpulungenilor de la Arthaic, baza pârtiei “Parc” devenind locul unde se dansau cele mai frumoase hore populare pe ritmuri rock, trupa Arhaic oferind un colaj din cele mai îndrăgite melodii populare. Evoluţia clujenilor de la Luna Amară a adus schimbarea de ritm mult dorită de rockerii “adevăraţi”.

Pentru că trupa SIMPLU nu a mai ajuns în acest week-end la Serbările Zăpezii, întrucât unul din membrii trupei, Omu’Negru, urma a fi operat de apendicită, alături de cele două formaţii mai sus menţionate pe scenă au mai urcat Giulia, Akcent şi Alex. Adrian, Marius, Mihai şi Sorin, membrii Akcent şi Alex şi-au prelungit după spectacol întâlnirea cu fanii într-un club de noapte din Vatra Dornei, unde au oferit şi autografe.

 

Promovarea talentelor locale

Spectacolul de sâmbătă a început la fel ca şi în weekendurile trecute, prin promovarea pe scenă a talentelor locale Abs3nt şi Mădălina Candrea, după care, prin efortul financiar al unui cunoscut producător de vinuri din Moldova, băieţii de la „Fără Zahăr” au făcut un adevărat show, pauzele dintre melodii fiind destinate glumelor, marea majoritate axate pe lipsa zăpezii şi ce poţi face într-o astfel de situaţie, independentă de voinţa autorităţilor, a organizatorilor, a participanţilor. Despărţirea de dorneni nu a fost uşoară, cei prezenţi bisând formaţia şi interpretând melodiile deja cunoscute ale celor care le-au încântat auzul vreme de aproape o oră.

Cu o întârziere de mai bine de jumătate de oră, băieţii de la „Animal X” au electrizat atmosfera printre tinerii veniţi în număr mare la spectacol, declarând că nu au văzut un public aşa de primitor ca la Vatra Dornei, în ciuda frigului care încerca să se facă simţit. Seara s-a încheiat cu recitalurile Andreei Bălan şi Fly Project, discoteca în aer liber pe rumeguş şi crengi de brad nefiind pe placul iubitorilor de dans pe pârtie.

 

Sute de premii în cele nouă zile de distracţie

Pentru cei prezenţi sâmbătă la Pârtia Parc nu au lipsit premiile oferite cu generozitate de sponsori. Concursurile de băut bere, umflat baloane, dans în clăpari sau tăiat buşteni au adus participanţilor premii constând în telefoane mobile sau cartele telefonice. Pe parcursul celor trei weekenduri, peste o sută de spectatori au primit premii constând în doze cu bere şi cartele reîncărcabile sau cartele cu număr de telefon, aruncate de pe scenă spre public de organizatori.

Cea de-a 26-a ediţie a "Serbărilor Zăpezii", începută pe 23 ianuarie, s-a desfăşurat timp de trei săptămâni, până pe 8 februarie, când s-a terminat în acordurile muzicii etno şi ale celei populare. De la ora 14, pe scena de la baza pârtiei Runc au evoluat Fanfara municipiului Vatra Dornei, Moldoviţa, Ionuţ Candrea, Rustic, Matilda Pascal Cojocăriţa.

Directorul Casei de Cultură Vatra Dornei, Violeta Codorean, unul dintre organizatori, s-a declarat mulţumită de manifestarea care se bucură de o mare tradiţie la Vatra Dornei, “unde entuziasmul a fost mai mare decât zăpada”.

 

Cu greu mai găseai un loc la tren

Trenurile accelerate care plecau de la Vatra Dornei duminică erau aglomerate. După prânz cu greu mai găseai un loc la tren pentru Iaşi, Cluj, Suceava sau Bacău.

Cei mai inspiraţi şi-au luat bilete dus – întors cu loc sau şi-au cumpărat din timp biletul.

Majoritatea celor care au preferat transportul CFR au fost elevii şi studenţii, care beneficiază de reducere.

Totuşi, după plecarea trenurilor din staţie nimeni nu a rămas pe peron, cei fără loc preferând să călătorească în picioare decât să apeleze la transportul auto.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serbările Zăpezii, o reuşită.
 Vizualizări articol: 4125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Serbările Zăpezii, o reuşită5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei