NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
marţi, 10 feb 2009 - Anul XIV, nr. 32 (4018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9772 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,606 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spitalul Suceava

Şeful de la UPU, instruit la Bucureşti cum să trieze pacienţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Suceava, dr. Liviu Cîrlan, va învăţa alături de colegii din ţară cum să facă triajul pacienţilor şi să clasifice urgenţele pe coduri de culori, după ce ministrul Sănătăţii a aprobat recent un protocol naţional în baza căruia prioritatea consultării trebuie să revină întotdeauna persoanelor aflate în starea cea mai gravă.

Decizia de instruire a fost luată după ce Ion Bazac a ajuns la concluzia că în unele unităţi sanitare acest triaj nu este făcut cu rigurozitate, iar medicii au nevoie să înţeleagă menirea noului act normativ privind triajul pacienţilor şi clasificarea urgenţelor pe coduri de culori.

”Le voi propune nişte măsuri simple, dar care să reglementeze situaţia astfel încât ce s-a întâmplat la Satu Mare să nu se mai întâlnească”, a spus ministrul Sănătăţii, adăugând că are în vedere şi reducerea numărului de ore pe care medicii de gardă le petrec în spitale, de la 24 la 12.

 

Urgenţele, clasificate pe coduri de culori

Recent, purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava, dr. Tiberiu Brădăţan, a arătat că unitatea îndeplineşte de mult condiţiile pentru aplicarea noului act normativ, existând atât documentaţia, structura, aparatura, cât şi modul de gardă, organizare şi circulaţie.

„În afară de faptul că acum vorbim de culori, noi lucram şi înainte după acest protocol, după o lege nescrisă a UPU”, a spus Brădăţan.

Conform documentului, pacienţii sunt clasificaţi după un algoritm folosit în mai multe ţări ale lumii cu sisteme similare de urgenţă, el stabilind timpul maxim de la sosirea pacientului şi până la consultarea lui de către primul medic.

Astfel, cazurile se pot clasifica în 5 categorii, respectiv cod roşu pentru cazurile de gravitate maximă, care impune consultarea imediată a pacientului, cod galben - pacientul să fie consultat în maximum 10 minute, cod verde - pacientul să fie consultat în maximum 30 minute, cod albastru - pacientul să fie consultat în maximum 60 minute şi cod alb, care prevede ca pacientul să fie consultat în maximum două ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful de la UPU, instruit la Bucureşti cum să trieze pacienţii.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Şeful de la UPU, instruit la Bucureşti cum să trieze pacienţii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei