Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 aug 2008 - Anul XIII, nr. 198 (3879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tentativă de fraudă

Profesori prinşi cu fiţuici la examenul de suplinire calificată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi profesori suceveni au fost eliminaţi din examenul pentru ocuparea posturilor de suplinitor calificat, după ce au fost surprinşi de supraveghetorii concursului încercând să se „inspire” de pe nişte fiţuici.

Profesorii prinşi cu copiatul sunt calificaţi pentru a preda disciplina psihopedagogie specială, în şcolile speciale din judeţ. Aceştia susţineau examenul la Şcoala Generală nr. 1 din Suceava, iar inspectorul şcolar general adjunct Daniel Hrenciuc a declarat că „asupra lor au fost găsite nişte hârtii cu unele informaţii, de pe care încercau să copieze”.

Dacă la examenul naţional de titularizare, nici un cadru didactic din judeţ, participant la concurs, nu a fost prins copiind sau încercând să copieze, la examenul de suplinire calificată s-au înregistrat două tentative, ambele la aceeaşi disciplină şi în aceeaşi sală de clasă.

Inspectorul şcolar general adjunct Daniel Hrenciuc a declarat că este vorba despre o situaţie izolată, având în vedere că examenul de ieri a fost susţinut de aproape 400 de candidaţi.

 

Aproape 40% dintre candidaţi, absenţi de la examenul de ieri

De la concursul de ieri au absentat aproape 40% dintre concurenţii înscrişi. Din cei 644 de profesori care şi-au depus dosare de participare la concursul pentru suplinire calificată, ieri au fost prezenţi în sălile de examen doar 393. Daniel Hrenciuc susţine că „restul cadrelor didactice nu s-a prezentat probabil din cauza numărului mic de posturi, ştiind că nu vor reuşi să ocupe o catedră”.

Examenul de suplinire calificată a fost susţinut de profesorii care au obţinut rezultate sub nota cinci la examenul de titularizare de pe 16 iulie şi de cei nu s-au prezentat la acest examen.

Concursul de ieri a fost ultima şansă a dascălilor de a ocupa un post de profesor suplinitor calificat.

Rezultatele examenului se vor afişa astăzi, când profesorii vor avea posibilitatea să depună şi contestaţii, în cazul în care nu sunt mulţumiţi de rezultatul obţinut.

Toate posturile care vor rămâne vacante după repartizarea suplinitorilor calificaţi vor fi atribuite suplinitorilor necalificaţi, în cadrul unor şedinţe publice organizate de Inspectoratul Şcolar Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesori prinşi cu fiţuici la examenul de suplinire calificată.
 Vizualizări articol: 1321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Profesori prinşi cu fiţuici la examenul de suplinire calificată4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Propunere trimis de
(23 aug 2008, 14:46:15
ar trebui introdusi intr-o baza de date pentru a nu li se mai permite sa participe NICIODATA la vreun concurs care sa-i duca la catedra. Ce ziceti, ISJ?
1.1  RE: Propunere trimis de
(23 aug 2008, 14:54:43
Niste tolomaci. Dar, au fost dati afara ca sa se invete minte ca fara o mica spaga nu poti face nimic! Din motive arhicunoscute, sau banuite, domnii de la ISJ alde Hrenciuc&Co se fac luntre si punte, incalca orice lege si ai detasarea asigurata. Deci, nu e niciun interes sa-i bage in acea baza de date. Poate la anul le vine mintea la cap.
1.2  RE: Propunere trimis de
(23 aug 2008, 20:53:15
iar incepeti cu profesorii? sesiunea de toamna? mai spuneti cate ceva despre avocati, notari, doctori.... ca si ei poarta fituici dar castiga nu se incurca. dau o iscalitura si castiga cateva sute de dolari, mai mult decat leafa unui profesor pe luna.

sunteti penibili an de an sa va tot legati de profesori analfabetilor
1.3  RE: Propunere trimis de
(23 aug 2008, 21:17:33
si de ce nu te ai facut avocat, notar sau doctor, draga lola? dadeai si tu o iscalitura si luai sutele de dolari, precum spui!

banuiesc ca esti profesor, dupa cum ai ripostat! motiv de suparare ar trebui sa fie pentru tine ca sunt profesori care va fac de ras, nu ca s/a spus despre ei. Dupa parerea mea trebuia sa le dea si numele, sa stie parintii ce fel de oameni ajung uneori la catedra si cu multa severitate "ii ard" pe cei ce indraznesc sa schimbe o vorba cu colegul!
1.4  RE: Propunere trimis de
(24 aug 2008, 08:14:12
Uite, ca "n am vrut" ! "desteptule" - intai INVATA SA SCRII, abia apoi comenteaza !!! TU esti PENIBIL, un vierme incult care, in prostia lui se bucura atunci cand sunt criticati profesorii. Nu sunt profesor, dar, viata mi-a demonstrat ca au ramas SINGURII cinstiti si corecti in tara asta. LOLA avea mare dreptate: de ce nu se spune NIMIC despre asa zisele examene din Justitie, sau despre "promovarile" din Politie, ca doar aia castiga bani frumosi ! Mereu, se gaseste subiect de batjocura... invatamantul si profesorii. De parca medicii, avocatii, politistii, notarii, functionarii din institutii ar fi niste SFINTISORI SUPERCOMPETENTI ! Ei sunt SUPERPREGATITI, TOTI cu note de 10 si mai mult, ba mai mult, muncesc de se spetesc pentru doi lei vechi.... Abia TU, impreuna cu acesti asa zisi jurnalisti, sunteti de toata jena ! Noroc (sau ghinion) cu saracii profesori ca v-au invatat sa scrieti ! Dar, NUMAI tampenii.
1.5  RE: Propunere trimis de
(24 aug 2008, 08:27:31
Da-ti TU numele intai !!! Ca sa vada lumea cum se cheama incultura !!! Oare catastrofele de judecatori care dau verdicte aiurea, de ce nu-si dau numele ? Cei care "rezolva" cazurile de crima (CLARE !!!), atat de greu incat ucigasul se sinucide din remuscari ? Oare CUM II CHEAMA ? Functionarii din Primarie care HABAR n-au LEGISLATIA din domeniul lor de activitate... Oare cum ii cheama ? Medici care te omoara cu zile, incat a ajuns Spitalul Suceava sa fie denumit MORGA... oare CUM II CHEAMA ? Politisti care fac afaceri cu lumea interlopa (si vai, multi sunt !)... Oare cum ii cheama ? DAR pe TINE, OARE CUM TE CHEAMA ?
2.   D"acord trimis de
(23 aug 2008, 17:05:23
Corect gandit.
3.   Fituica trimis de
(23 aug 2008, 18:09:44
jenant si rusinos din cale afara Cum sa fie astia profesori?Cum sa pretinda astia copiilor sa nu copieze Ar trebui eliminati din sistemul de invatamant
3.1  RE: Fituica trimis de
(23 aug 2008, 20:59:54
CORECT !!
4.   De ce mereu profii blamati, de ce!? trimis de
(23 aug 2008, 22:01:21
Eu ca parinte de profesor spun sa va fie rusine ca aveti de dat sfaturi mereu numai lor! Mie imi pare rau ca nu si-a ales sa fie notar sau avocat cu toate ca a reusit si a renuntat pentru a fi profesor, ca de i se parea meserie ,,nobila''!...

Ce pacat, acum se chinuie de 10 ani sa-si cumpere o garsoniera.

Da, e bine sa va fie rusine si sa va cereti scuze!
5.   Aiurea trimis de
(23 aug 2008, 22:09:52
sunteti penibili!ati uitat cu totii cum mototoleati fituicile la examene?dar cred ca cei care au scris mai sus,acuzator la adresa profesorilor,n-au mai mult de 8 clase!la ce salarii au acesti oameni,in tara asta in care totul se vinde si se cumpara.....nu ma mir ca acesti oameni se umilesc si sunt umiliti in acest fel!oameni cu studii superioare,cu grade date,masterate si,unii,cu doctorate sa fie jigniti de niste analfabeti ca voi....alta umilire!
6.   Si cei care nu s-au prezentat cum fac rost de post trimis de
(23 aug 2008, 23:00:57
Sunt care fenteaza mai tot timpul examenele de titularizare,suplinire si stau pe aceleasi posturi de zece ani,cum e posibil ??Tot timpul in toamna isi rerzolva problema si sunt sustinuti de conduceri.
6.1  RE: Si cei care nu s-au prezentat cum fac rost de post trimis de
(24 aug 2008, 08:21:44
Pai, tocmai aia e, "sunt sustinuti de conduceri" ! Si asta e ceva !! Inseamna ca sunt competenti. Daca esti "la patron" si acesta te tine, oare te tine degeaba ? De ce nu dai concurs in fiecare an ? Si nu orice concurs, ci de astea aberante, nemasurat de dificile si de comentate, blamate, analizate de "presa" pana in cele mai mici amanunte !! Oare un magistrat da concurs in fiecare an ? Sau un functionar �n administratia publica ? Sau un politist ? Sau un militar ? Sau un sofer ? Sau un maturator de strada ? Vezi ? TOTI sunt supercompetenti, au mai ramas PROFESORII de balcarit, de criticat, de blamat si de F U R A T !!!!!!
6.2  RE: Si cei care nu s-au prezentat cum fac rost de post trimis de
(25 aug 2008, 09:18:03
PAI MAI CONTEAZA CUM FAC ROST DE POST ! IN ROMANICA SE POATE ORICE...
7.   Varza ma trimis de
(24 aug 2008, 15:28:17
Sunteti varza astia care comentati aiurea , asa merge totu in Romania cu spaga si copiat , ce daca s-au inspirat dintr-o fituica doar nu au dat examen la medicina mai rau de aia care trec medicina cu bani ... asa e romanu e primu la comentarii dar el da spaga si inseala in continuarehappy .... lupiiilor
7.1  RE: Varza ma trimis de
(24 aug 2008, 15:50:21
manelistulelaughing)

8.   Da ce ....profesorii nu-s....romani si ei ??? trimis de
(24 aug 2008, 23:15:19
ce va tot....vaicariti ca..babele ca cativa profesori au incercat sa-si....mareasca cunostintele cu ajutorul....fitzuicilor ??

cati din voi n-au ....copiat macar o....data ???

FATARNICILOR !!!

mai rai ca...babele , mai mincinosi ca ...politicii , mai egoisti ca...egoistii !!

da ce , profesorii nu-s...pacataoso ca...noi ??
9.   ASTA E INVATAMANTUL.... trimis de
(25 aug 2008, 09:12:29
SI MAI AU PRETENTII DE LA ELEVI SA INVETE CAND EI NU SUNT CAPABILI...
10.   Daaaa..... trimis de
(25 aug 2008, 19:04:36
Oana,oana...da prost esti informata---esti neam cu Tanasa C.?Daca vrei sa-ti faci meseria macar fa-o ca lumea-realitatea e cu totul alta.peste tot s-a copiat dar in aceea clasa exista oare un anume interes?????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei