Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2007 - Anul XII, nr. 244 (3619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iluminat public

Întuneric beznă pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Tot mai multe străzi din municipiul Suceava nu sunt luminate pe timp de noapte, în vreme ce Primăria ridică din umeri, neputincioasă, pentru că reţeaua de iluminat nu îi aparţine.

Problema lipsei iluminatului public a devenit mai stringentă acum, când întunericul se lasă cu mult mai devreme. Practic, atât oamenii care se întorc de la serviciu, cât mai ales copii care ies de la şcoală, sunt forţaţi să circule pe străzi cufundate în beznă.

La fel s-a întâmplat şi aseară, când aproape tot cartierul Burdujeni a fost lăsat în beznă, timp de mai multe ore, aceeaşi situaţie fiind constatată în numeroase alte străzi din municipiul reşedinţă de judeţ.

Situaţia nu a apărut numai ieri, ci durează de foarte multă vreme, vechimea reţelei de iluminat public spunându-şi cuvântul în numeroase cazuri.

Reprezentanţii Primăriei Suceava, din cadrul serviciului de iluminat public, spun că tot ce pot face este să semnaleze către E.ON toate problemele pe care le constată în oraş.

“Aseară, la 18:45, luminile trebuiau să se aprindă în Burdujeni, dar nici gând de aşa ceva. Imediat, am sunat la E.ON, care a trimis echipa de intervenţie şi a aprins manual iluminatul public în fiecare zonă, ceea ce durează mai mult timp”, a declarat şeful Serviciului de Salubrizare şi iluminat public, Mihai Hostiuc.

De altfel, toate problemele semnalate în teren, de la cabluri defecte până la piese lipsă la reţeaua de iluminat public, sunt trimise cel mult la două-trei zile la conducerea E.ON Suceava.

Dacă în urmă cu câteva luni, toate solicitările Primăriei rămâneau fără răspuns, acum, situaţia s-a îmbunătăţit. Municipalitatea este înştiinţată, tot în scris, despre problemele care au fost rezolvate. Chiar şi aşa, mai sunt unele probleme care nu sunt rezolvate, pentru că nu sunt prinse pe lista de investiţii a E.ON.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că singura soluţie pentru rezolvarea tuturor problemelor existente este înlocuirea sistemului actual de iluminat public, cu unul modernizat, dar acest lucru se poate face doar prin concesionarea acestui serviciu unei alte firme, lucru care va fi pus în practică de anul viitor.

Cablurile de iluminat public, făcute praf cu excavatoarele

Pe de altă parte, reprezentanţii E.ON spun că principala cauză a problemelor apărute o reprezintă lucrările care se fac prin tot oraşul, pentru reabilitarea reţelei de termoficare.

“Avem o grămadă de cabluri de iluminat public rupte prin tot oraşul. De când au început săpăturile avem numai probleme. Noi tragem cablurile şi alţii le rup. Nu ştiu cine va plăti pentru toate pagubele produse de echipele de muncitori, care nu dau nici o atenţie cablurilor peste care dau în cale. Dacă ar lucra mai mult cu oameni în zonele sensibile, ar fi bine, dar intră cu excavatoarele şi fac praf tot ce întâlnesc. Numai aseară am avut cablurile rupte în 10 zone din Suceava”, declară şeful centrului de exploatare E.ON Suceava, Vasile Curelaru.

Acesta a precizat că la fel s-a întâmplat şi în zona Spitalului Judeţean, înspre Maraton, unde un cablu ce a fost recent înlocuit, cu o investiţie de 3 miliarde de lei vechi, a fost rupt după numai două zile, de o echipă ce executa săpături în zonă.

“Partea mai proastă e că nimeni nu vine să ne anunţe de ce au făcut, ci ascund cablurile rupte, încât pierdem mai mult timp căutându-le”, a adăugat Vasile Curelaru.

Până când lucrurile vor fi puse la punct şi în privinţa iluminatului public, sucevenii îşi riscă viaţa pe întuneric, pe străzi cufundate în beznă şi pline de gropi şi şanţuri deschise."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întuneric beznă pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întuneric beznă pe străzile Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează