Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iun 2010 - Anul XV, nr. 129 (4420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5757 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Metode de relaxare pentru pauza de la muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rutina şi activităţile zilnice vă obosesc uneori peste măsură şi nu ştiţi ce să faceţi ca să furaţi câteva clipe de odihnă. Iată cinci soluţii simple, activităţi cu care să vă umpleţi clipele de relaxare, pentru ca la sfârşitul pauzei de cinci minute să vă simţiţi revigorată şi plină de energie, gata să continuaţi lucrul.

În ritmul agitat al vieţii moderne, oricine şi-ar dori să aibă timp să se răsfeţe cu un program prelungit de relaxare, însă, din păcate, de cele mai multe ori, ne vedem nevoiţi să ne mulţumim cu doar cinci minute de odihnă „furate” în rutina cotidiană. Fie că vă confruntaţi cu probleme mărunte, ca de exemplu să uitaţi să faceţi un comision pentru un prieten, cu chestiuni enervante - o durere de cap ce nu vă dă pace, sau cu probleme mai grave, ca imposibilitatea de a rezolva ceva urgent, este foarte uşor să vă lăsaţi copleşită de stresul de zi cu zi. În astfel de momente, visaţi cu ochii deschişi la o săptămână de concediu în care să vă reîncărcaţi bateriile. Nu vă gândiţi că această dorinţă este un semn de egoism din partea dumneavoastră, căci pentru a funcţiona la randament maxim ca mamă, angajată, soţie sau prietenă aveţi nevoie să vă reconectaţi. Dar cum concediile mult visate nu sunt mereu posibile, vă mulţumiţi cu pauze de relaxare de cinci minute, zece, dacă aveţi noroc, aşa că trebuie să învăţaţi cum să profitaţi la maximum de ele. Iată, deci, ce puteţi face pentru a vă încărca bateriile în cele cinci minute pe care vă permiteţi să vi le acordaţi.

 

Beţi un ceai

Poate nu vă vine să credeţi, dar un ceai cald face minuni la orice oră din zi sau din noapte şi în orice anotimp. Faceţi-vă deci un ceai, de preferinţă negru, pentru a vă reface nivelul de energie, şi savuraţi-l dintr-o cană „adevărată”, din ceramică, renunţând măcar o dată pe zi la paharele de plastic sau de carton din care îl beţi de obicei. Probabil că ştiţi deja, ceaiul este plin de substanţe antioxidante, benefice pentru sănătate, însă în acest caz are şi alt fel de proprietăţi. Pauza de ceai (care poate fi transformată în pauza de cafea, în cazul în care ceaiul nu vă este pe plac) este un ritual de relaxare cât se poate de simplu, pe care îl puteţi include fără probleme în rutina zilnică, indiferent de cât de agitată vă este viaţa sau activitatea. Nu aveţi de făcut decât să ţineţi în mâini cana de ceai, să inspiraţi aburul călduţ şi aromat, să închideţi ochii şi să vă bucuraţi din plin de câteva clipe de linişte.

 

Cântaţi melodia preferată

Fiecare om are un cântec preferat, care îl linişteşte, îl calmează şi îi reface pofta de viaţă. Femeile recurg în special la această metodă de relaxare şi de încurajare, alegând să asculte piese ale căror versuri le motivează şi le conving să vadă viaţa în roz. Amuzant este că această metodă de autoîncurajare chiar funcţionează. La fel cum, străduindu-vă să zâmbiţi, reuşiţi să vă insuflaţi o stare de dispoziţie, fredonând melodia preferată, puteţi face minuni pentru dispoziţia dumneavoastră, fără să vă daţi seama. Pe întreaga durată a piesei veţi putea uita că sunteţi adult şi vă puteţi transforma, pentru câteva minute, într-o vedetă rock, o cântăreaţă de cabaret sau un virtuoz al pianului sau chitarei, relaxându-vă complet, pentru a vă relua activităţile la sfârşitul pauzei.

 

Respiraţi adânc

Dacă ideea meditaţiilor „ca la carte” vă duce cu gândul la perioada „flower power”, când totul era roz şi optimist, atunci pauza de respiraţie este exact ceea ce vă trebuie. Concentraţi-vă pe respiraţie pentru a putea culege toate beneficiile acestei tehnici. Indiferent de locul unde vă aflaţi - în maşină, pe scaunul de la birou, la coadă la vreun ghişeu - inspiraţi încet, adânc, relaxându-vă complet abdomenul, umplându-vă plămânii cu oxigen. Menţineţi aerul o secundă, apoi expiraţi la fel de încet. Repetaţi „operaţiunea” de câteva ori şi veţi constata că această terapie-instant vă va ajuta să alungaţi toate gândurile negative şi să vă calmaţi complet. Vă vindem un pont pentru a beneficia la maximum de acest tip de răsfăţ: ţineţi în geantă o sticluţă cu ulei esenţial de levănţică, iar înainte de pauza de relaxare masaţi-vă tâmplele şi lobii urechilor cu o picătură din acest lichid parfumat.

 

Aşterneţi-vă gândurile pe hârtie

Uneori, cel mai bun lucru pe care îl puteţi face pentru a vă linişti gândurile este să le confruntaţi. Sunteţi îngrijorată în privinţa unui prieten drag care este bolnav sau vă chinuiţi să găsiţi soluţii pentru problemele financiare care vă frământă? Acordaţi-vă zece minute pentru a pune pe hârtie toate aceste temeri. Scrieţi toate motivele de stres sau de îngrijorare, pentru a vă descărca sufletul. Simplul fapt de a vă goli mintea vă va face să vă simţiţi mai uşoară, indiferent dacă aveţi timpul sau energia necesare pentru a vă concentra pe găsirea de soluţii la problemele care vă apasă. Veţi ajunge şi la momentul în care le veţi rezolva pe toate, însă nu vă veţi putea relaxa complet dacă nu găsiţi care este sursa anxietăţii care vă tulbură.

 

Destindeţi-vă corpul

Aţi putea practica yoga dacă aţi şti cu ce se mănâncă această tehnică, însă nu trebuie să fiţi yoghin pentru a putea exersa câteva mişcări de întindere, care vă vor destinde corpul. Ridicaţi-vă în picioare, relaxaţi-vă genunchii, aplecaţi-vă spre podea şi lăsaţi capul şi braţele să atârne: este o bună metodă de relaxare. Lăsaţi gravitaţia să funcţioneze şi goliţi-vă mintea. Ridicaţi-vă trunchiul, îndreptaţi spatele, apoi prindeţi-vă braţele la spate şi întindeţi-vă umerii şi partea superioară a spatelui. Mişcaţi uşor gâtul, desenând cercuri imaginare, sau aplecaţi capul uşor spre stânga şi spre dreapta. Dacă simţiţi că întreg corpul este tensionat, încercaţi să vă masaţi încet umerii şi omoplaţii. Vă veţi deconecta şi după câteva minute vă veţi simţi complet relaxată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Metode de relaxare pentru pauza de la muncă.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Metode de relaxare pentru pauza de la muncă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei